Gardi! Plūmju un aprikožu skrambls 1

Plūmju un aprikožu skrambls


 0,5 kg plūmju, aprikožu un citu ogu un augļu

Reklāma
Reklāma

 10 Selgas cepumiņu

 pusglāze mandeļu skaidiņu

 brūnais cukurs pārkaisīšanai

Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

 vaniļas saldējums vai saputots saldais krējums

 ogu mērce pārliešanai

Vispirms sadrupina cepumus un sajauc ar mandeļu skaidiņām. Ar sviestu ieziestā formā ieber drupaču maisījumu, virs tā liek kārtu sagrieztu augļu un ogu, ko pārkaisa ar brūno cukuru, tad vēlreiz uzkaisa plānu kārtiņu ar drupačām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cep krāsnī 190 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes. Pasniedz siltu, piedevās – vaniļas saldējuma bumba vai nedaudz saldināta saputota krējuma cepure. Visu pārlej ar svaigi blendētu ogu mērci. Piemet dažas veselas odziņas.

Ja pie rokas nav trauslu cepumiņu, pagatavojiet drupačas no sviesta, cukura un miltiem vienādās daļās. Pievienojiet mazu šķipsniņu sāls un visu labi izmīciet.

Savukārt saldējumu var aizstāt ar skābu krējumu, kam pievieno cukuru un nedaudz vaniļas, visu saputo, līdz mērce kļūst vijīga.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.