Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls.
Foto-Fotolia

Gardi un vienkārši! 4 receptes, kā saldētus dārzeņus pārvērst veselīgā maltītē 0

Dārzeņi ir lielisks vitamīnu un minerālvielu avots, kas tik nepieciešams mūsu organismam. Tiesa, ziemā atsevišķi dārzeņi var būt mazāk pieejami un dārgāki. Bet tad palīgā nāk saldēti sakņu dārzu labumi, raksta WomanWay.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Notriektā tautumeita 7
SVF: Krievijas ekonomika augs straujāk par visām pasaules attīstītajām ekonomikām 137
Lasīt citas ziņas

Tie saglabā praktiski visas savas vērtīgās vielas. Un cik daudz brīnišķīgu ēdienu no šiem dārzeņiem var pagatavot, ilgi nestāvot pie plīts! Turklāt ēdieni no saldētiem dārzeņiem ir īsts atradums tiem, kuri rūpējas par savu veselību, bet kuriem trūkst laika veselīgas maltītes pagatavošanai.

Piedāvājam tev iepazīties ar vairākiem saldētu dārzeņu pagatavošanas veidiem, kuri rotās gan ikdienas, gan svētku galdu.

Tvaicēti saldēti dārzeņi

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja jebkuru ēdienu no saldētiem dārzeņiem pagatavo pareizi, īpaši multivārāmajā katlā, tas saglabā savu vērtību un vitamīnus.

Sastāvdaļas: 2 glāzes ūdens, 400 gramu saldētu dārzeņu, 50 gramu cietā siera, olīveļļa, sāls, malti melnie pipari.

Pagatavošana: Multivārāmajā katlā ielej ūdeni līdz zemākajai iedaļai. Ieliec ierīcē sietu un ievieto tajā saldētos dārzeņus. Pa virsu apslaki ar olīveļļu. Uzber nedaudz sāls un piparu. Uzliec katlam vāku un iestati tvaicēšanas režīmu. Gatavo dārzeņus 20 minūtes. Pēc tam uzliec tos uz šķīvjiem un apber ar sarīvētu sieru.

Zupa no saldētiem dārzeņiem

Šis saldēto dārzeņu pagatavošanas veids ir īpaši aktuāls ziemā. Jo dārzeņu zupa lieliski sasilda, dāvā vitamīnus un palīdz saglabāt labu figūru.

Sastāvdaļas: 3 litru ūdens, 400 gramu saldētu dārzeņu, 5 kartupeļi, 1 ziemas sīpols, 2 daiviņas ķiploka,1/4 tējkarotes sāls, naža gals melno malto piparu, 2 lauru lapas, 1/3 tējkarote Provansas garšvielu, augu eļļa.

Pagatavošana: Kārtīgi nomazgā kartupeļus, nomizo un sagriez kubiņos. Uzliec uz uguns kastroli ar ūdeni. Uz pannas apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku daiviņas. Kad ūdens sāks vārīties, ieber kastrolī kartupeļus, bet pēc 10 minūtēm – saldētos dārzeņus. Gatavo 10 minūtes. Beigās pievieno apcepto sīpolu un ķiplokus,Provansas garšaugus, lauru lapas, sāli un piparus. Pasniedz kopā ar krējumu un kraukšķīgiem grauzdiņiem.

Reklāma
Reklāma

Sacepums no saldētiem dārzeņiem

Šis brīnišķīgais ēdiens no gataviem dārzeņiem, kurus var nopirkt jebkurā veikalā, iepriecinās tevi ar savām krāsām un garšu.

Sastāvdaļas: 400 gramu saldētu dārzeņu maisījuma, 5 olas, 150 gramu cietā siera, 3 ēdamkarotes miltu, šķipsniņa sāls, naža gals melno malto piparu, rīvmaize – 2 ēdamkarotes, augu eļļa.

Pagatavošana: Olas baltumus atdali no dzeltenumiem un sakul tos stingrās putās, pievienojot naža galu sāls. Citā traukā sakul dzeltenumus ar pipariem. Sieru sarīvē. Tad savieno baltumus, dzeltenumus, miltus un sieru. Pēc tam pievieno saldētos dārzeņus. Cepamo pannu ierīvē ar augu eļļu un uzbirdini rīvmaizi. Virsū liec dārzeņu masu un vienmērīgi izlīdzini. Ievieto pannu cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem. Pēc 40 minūtēm gatavs baudīšanai!

Gaļas rulete ar saldētiem dārzeņiem

Šis ļoti vienkārši pagatavojamais ēdiens būs piemērots pat svētku galdam. Nobaudot to, viesi nepaliks vienaldzīgi!

Sastāvdaļas; 400 gramu saldētu dārzeņu, 700 gramu vistas filejas, 4 olas, 3 šķēles baltmaizes, 100 gramu cūkas speķa, 1/2 diļļu kušķīša, 1/4 tējkarotes maltu melno piparu, sāls – pēc garšas.

Pagatavošana: maizi apžāvē līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un sasmalcini drupatiņās, izmantojot virtuves kombainu. Blenderī samal speķi kopā ar vistas fileju. Iegūtajai maltajai gaļai pievieno sāli un piparus. Pēc tam pieliec sasmalcinātas dilles.

Tad samaisi malto gaļu ar saldētiem dārzeņiem, maizes drupatiņām un viegli sakultām olām. Visu kārtīgi samaisi ar rokām. Cepešpannu izklāj ar foliju, izveido no maltās gaļas iegarenu klaipu, novieto to uz folijas un liec uz 40-45 minūtēm cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 220 grādiem. Pēc izcepšanas ļauj ruletei nedaudz atdzist. Pēc tam sagriez to un cel galdā. Lai labi garšo!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.