Praktiski
Receptes

Gardi un vienkārši! 4 receptes, kā saldētus dārzeņus pārvērst veselīgā maltītē0


Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls.
Foto-Fotolia

Dārzeņi ir lielisks vitamīnu un minerālvielu avots, kas tik nepieciešams mūsu organismam. Tiesa, ziemā atsevišķi dārzeņi var būt mazāk pieejami un dārgāki. Bet tad palīgā nāk saldēti sakņu dārzu labumi, raksta WomanWay.

Tie saglabā praktiski visas savas vērtīgās vielas. Un cik daudz brīnišķīgu ēdienu no šiem dārzeņiem var pagatavot, ilgi nestāvot pie plīts! Turklāt ēdieni no saldētiem dārzeņiem ir īsts atradums tiem, kuri rūpējas par savu veselību, bet kuriem trūkst laika veselīgas maltītes pagatavošanai.

Piedāvājam tev iepazīties ar vairākiem saldētu dārzeņu pagatavošanas veidiem, kuri rotās gan ikdienas, gan svētku galdu.

Tvaicēti saldēti dārzeņi

Ja jebkuru ēdienu no saldētiem dārzeņiem pagatavo pareizi, īpaši multivārāmajā katlā, tas saglabā savu vērtību un vitamīnus.

Sastāvdaļas: 2 glāzes ūdens, 400 gramu saldētu dārzeņu, 50 gramu cietā siera, olīveļļa, sāls, malti melnie pipari.

Pagatavošana: Multivārāmajā katlā ielej ūdeni līdz zemākajai iedaļai. Ieliec ierīcē sietu un ievieto tajā saldētos dārzeņus. Pa virsu apslaki ar olīveļļu. Uzber nedaudz sāls un piparu. Uzliec katlam vāku un iestati tvaicēšanas režīmu. Gatavo dārzeņus 20 minūtes. Pēc tam uzliec tos uz šķīvjiem un apber ar sarīvētu sieru.

Zupa no saldētiem dārzeņiem

Šis saldēto dārzeņu pagatavošanas veids ir īpaši aktuāls ziemā. Jo dārzeņu zupa lieliski sasilda, dāvā vitamīnus un palīdz saglabāt labu figūru.

Sastāvdaļas: 3 litru ūdens, 400 gramu saldētu dārzeņu, 5 kartupeļi, 1 ziemas sīpols, 2 daiviņas ķiploka,1/4 tējkarotes sāls, naža gals melno malto piparu, 2 lauru lapas, 1/3 tējkarote Provansas garšvielu, augu eļļa.

Pagatavošana: Kārtīgi nomazgā kartupeļus, nomizo un sagriez kubiņos. Uzliec uz uguns kastroli ar ūdeni. Uz pannas apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku daiviņas. Kad ūdens sāks vārīties, ieber kastrolī kartupeļus, bet pēc 10 minūtēm – saldētos dārzeņus. Gatavo 10 minūtes. Beigās pievieno apcepto sīpolu un ķiplokus,Provansas garšaugus, lauru lapas, sāli un piparus. Pasniedz kopā ar krējumu un kraukšķīgiem grauzdiņiem.

Sacepums no saldētiem dārzeņiem

Šis brīnišķīgais ēdiens no gataviem dārzeņiem, kurus var nopirkt jebkurā veikalā, iepriecinās tevi ar savām krāsām un garšu.

Sastāvdaļas: 400 gramu saldētu dārzeņu maisījuma, 5 olas, 150 gramu cietā siera, 3 ēdamkarotes miltu, šķipsniņa sāls, naža gals melno malto piparu, rīvmaize – 2 ēdamkarotes, augu eļļa.

Pagatavošana: Olas baltumus atdali no dzeltenumiem un sakul tos stingrās putās, pievienojot naža galu sāls. Citā traukā sakul dzeltenumus ar pipariem. Sieru sarīvē. Tad savieno baltumus, dzeltenumus, miltus un sieru. Pēc tam pievieno saldētos dārzeņus. Cepamo pannu ierīvē ar augu eļļu un uzbirdini rīvmaizi. Virsū liec dārzeņu masu un vienmērīgi izlīdzini. Ievieto pannu cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem. Pēc 40 minūtēm gatavs baudīšanai!

Gaļas rulete ar saldētiem dārzeņiem

Šis ļoti vienkārši pagatavojamais ēdiens būs piemērots pat svētku galdam. Nobaudot to, viesi nepaliks vienaldzīgi!

Sastāvdaļas; 400 gramu saldētu dārzeņu, 700 gramu vistas filejas, 4 olas, 3 šķēles baltmaizes, 100 gramu cūkas speķa, 1/2 diļļu kušķīša, 1/4 tējkarotes maltu melno piparu, sāls – pēc garšas.

Saistītie raksti

Pagatavošana: maizi apžāvē līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un sasmalcini drupatiņās, izmantojot virtuves kombainu. Blenderī samal speķi kopā ar vistas fileju. Iegūtajai maltajai gaļai pievieno sāli un piparus. Pēc tam pieliec sasmalcinātas dilles.

Tad samaisi malto gaļu ar saldētiem dārzeņiem, maizes drupatiņām un viegli sakultām olām. Visu kārtīgi samaisi ar rokām. Cepešpannu izklāj ar foliju, izveido no maltās gaļas iegarenu klaipu, novieto to uz folijas un liec uz 40-45 minūtēm cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 220 grādiem. Pēc izcepšanas ļauj ruletei nedaudz atdzist. Pēc tam sagriez to un cel galdā. Lai labi garšo!

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
MB
Madara Briede
Praktiski
Miris tuvinieks. Kāds atbalsts pienākas no valsts un darba devēja?
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Klasika jaunās garšās: kāpostu tīteņi tomātu sulā, gatavoti cepeškrāsnī
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Nežēlības kalngals! Saldū kāds “atbrīvojies” no kaķēniem: sabāza kartupeļu maisā un pameta parkā 1
2 dienas

Lasītākie

SD
Sandra Dieziņa
Laukos
Dodamies uz centrāltirgu: Cik šobrīd maksā gailenes? Vai barakvikas arī var nopirkt?
1 stunda
AD
Artis Drēziņš
Latvijā
“Viņš mani notrieca zemē, jāteniski uzsēdās virsū un ar nazi dūra kaklā!” Vīrs meitas acu priekšā dusmās smagi ievaino sievu
50 minūtes
Raivis Šveicars
Ekonomika
Kāpēc lielākā daļa iedzīvotāju joprojām turpina pārmaksāt par elektrību
1 stunda
LA
LA.LV
Latvijā
NBS skaidro, kā rīkoties, uz ceļa sastopot militāro kolonnu – apstāties ceļa malā vai turpināt braukt?
1 stunda
Inita Šteinberga
Praktiski
Lai kopā ar ogām vēderā nenonāk “nezināmas izcelsmes šausmas”. Kā droši saldēt ogas un dārzeņus?
1 stunda