Lienei Brizgai mīļa ir patīkamā un praktiski nenovalkājamā jaciņa no kaņepju šķiedrām. Bērniem viņa izvēlas apģērbus no ekoloģiskas kokvilnas.
Lienei Brizgai mīļa ir patīkamā un praktiski nenovalkājamā jaciņa no kaņepju šķiedrām. Bērniem viņa izvēlas apģērbus no ekoloģiskas kokvilnas.
Foto – Valdis Semjonovs

Nemet ārā! 4

Vides aizstāvji mēdz teikt, ka visekoloģiskākais ir tas pirkums, kurš palicis nenopirkts. Ievērojot taupības tikumu un cienot citu cilvēku darbu, pašiem vairs nevajadzīgas lietas nemetam miskastē, bet atdodam citiem, kuriem tās var noderēt. Arī Lienei draugos ir vairākas ģimenes ar līdzīga vecuma bērniem, un apģērbi, no kuriem bērni izauguši, atrod jaunus valkātājus.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 531
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Ekoloģiska ir arī iepirkšanās lietoto apģērbu veikalos. Te nu latvieši ir pirmajās rindās! Mēs gan second hand jeb otro roku veikalus ķemmējam, mazāk domājot par ekoloģiju, vairāk – nabadzības dzīti. No šā skatpunkta raugoties, varam sameklēt ļoti daudzas ekoloģiski ģērbušās sievietes, kuru garderobē jauna ir vien veļa un zeķbikses…

Ar brīvu apakšveļu vai bez

Runājot par veļu, mediķi jau sen atzinuši, ka cieši pieguļošs apģērbs traucē asinsritei un limfas cirkulācijai. Veselībai vislabākā ir brīva kokvilnas veļa. Birojā strādājošos vīriešus žņaudz kaklasaites (tagad gan ir mode no tām atteikties). Cieši piegulošas apakšbikses un džinsi kaitē vīriešu reproduktīvajiem orgāniem, labāk valkāt brīvus kokvilnas auduma bokseršortus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sieviešu veselība no skaistās un seksīgās veļas cieš vēl vairāk! Stingri pieguļoša vešiņa no sintētiska auduma, rotāta ar mežģīnēm, sviedrē, žņaudz, spiež, grauž un kož! Kāpēc gan sievietei ikdienā būtu sevi jāpakļauj tādām mocībām?

Arī krūšturis nav nemaz tik nevainīgs apģērba gabals. Tas traucē limfas cirkulācijai. Padusēs atrodas daudz limfmezglu, un, ja tiek kavēta limfas attece, organismā uzkrājas vielmaiņas produkti un sārņi, palielinās iespēja saslimt ar krūts vēzi. Vides žurnāliste Anitra Tooma min pētījumu, kurā noskaidrots, ka, valkājot krūšturi 24 stundas diennaktī (dzīvē gan tā neviena sieviete nerīkojas), ar krūts vēzi var saslimt 3/4 sieviešu. Ja krūšturi valkā 12 stundas dienā, saslimst katra septītā. Toties, ja šo apģērba gabalu nēsā mazāk kā 12 stundas dienā, saslimt ar vēzi riskē tikai viena no 152 sievietēm. Padomāsim, varbūt šī garderobes detaļa mums nemaz nav vajadzīga? Ja ikdienā tomēr nevaram bez šī galantērijas izstrādājuma iztikt, tad, pārnākot mājās, uzreiz no tā atbrīvosimies, ļausim ķermenim atpūsties! Arī brīvdienās varam bez tā iztikt. Mūsdienās, kad visapkārt ir dažādi elektromagnētiskie lauki, krūtīm kaitē arī krūštura metāla stieplītes. Tāpēc ieteicams izvēlēties krūšturus bez stieplītēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.