Juris Binde: Būs nepieciešama gudrība, tālredzība un pašcieņa 4

Juris Binde, Dr. oec., SIA “Latvijas Mobilais telefons” prezidents, Ordeņu kapitula kanclers: “Aizvadītajā gadā pasaule mainījās strauji un traģiski. Notikumi gandrīz pašā Eiropas centrā sašūpoja labklājībā un bezrūpībā gadu desmitiem dzīvojušo eiropiešu komforta zonas. Sašūpoja tik ļoti, ka daļa pat nespēja noticēt notiekošajam un uzskata, ka strausa politika pasargās no nepatīkamām atklāsmēm. Diemžēl viņi maldās, jo, lai arī galva paslēpta smiltīs, ārpusē palikušās ķermeņa daļas var saņemt sāpīgus spērienus.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 21
Lasīt citas ziņas

Mūsu vēsturiskā pieredze nedod pamatu vieglprātīgam optimismam, tāpēc nākamajos gados vairāk nekā jebkad mūsu tautai būs nepieciešama gudrība, tālredzība un pašcieņa.

Gudrība ir tautas spēja vēstures līkločos izmantot likteņa sniegtās iespējas un pasaules lielvaru sabangotajos ūdeņos atrast drošāko ceļu, kas spēj nodrošināt MŪSU valsts pastāvēšanu. Latvijas valsts nepieder mums, tās neatkarību izcīnīja mūsu vectēvi, un mums tā jānodod saviem bērniem un mazbērniem, jo zeme pie Baltijas jūras ir vienīgā vieta, kur mūsu tautai ir saknes, no kurām jāizaug stiprām nākamajām paaudzēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tālredzība neļaus mūsu ligzdās iedēt dzegužu olas, neskatoties uz solījumiem par tām labi samaksāt, it īpaši, ja šos solījumus dod tie paši, kas pavisam nesen pārkarsēja ekonomiku un izraisīja krīzi, kas skāra visus Latvijas iedzīvotājus.

Pašcieņa nepieciešama, lai saglabātu mūsu tautas gadu tūkstošos sargātās vērtības un neaizstātu tās ar lētiem spīguļiem neatkarīgi no tā, zem kādas krāsas karoga un ar cik saldiem vārdiem tie tiek pasniegti. Pašcieņa cieši saistīta ar spēju nenoniecināt sevi, nereaģēt uz provokācijām un spēju pieņemt izsvērtus un atbildīgus lēmumus.

Jaunais 2015. gads nāks ar jauniem mērķiem un uzdevumiem, tāpēc novēlu Latvijas tautai saprātu un izturību ceļā uz savu sapņu piepildīšanu!”
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.