Publicitātes foto

Grilēta forele ar ķiploku sviestu 0

Tuvojoties brīvdienām un domājot idejas piknikam vai dārza ballītei, “Rimi” veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka pavasarīgi gardas un viegli pagatavojamas receptes. Maija brīvdienu piknikā kopā ar ģimene un draugiem pagatavo grilētu foreli ar ķiploku sviestu.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams

7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Forele – 2 gab.
Sviests – 3 tējkarotes
Ķiploks – 1 līdz 2 daivas
Cukīnī – 1 gab.
Sarkanais sīpols – 1 gab.
Paprika – 1 gab.
Ķiršu tomāti – 6 gab.
Citrons – 1 gab.
Pesto – 2 tējkarotes
Citronu pipari pēc garšas
Sāls pēc garšas

Pagatavošana

Gatavo ķiploku sviestu. Sajauc rīvētu ķiploku ar mīkstu sviestu, pievieno citronpiparus un sāli.

CITI ŠOBRĪD LASA

Noskalo un nosusini zivis, iesmērē ar ķiploku sviestu, gan zivs iekšpusi, gan āru.

Liec cepties uz grila, cep vismaz 10 līdz 12 minūtes.

Dārzeņus noskalo, nožāvē, sagriez šķēlītēs un liec uz grila, cep kamēr gatavi.

Kad dārzeņi gatavi, liec traukā, apslaki ar svaigu citrona sulu, pievieno pesto un pasniedz ar zivi.

“Aikāgaršo” padoms!

Gatavojot zivi uz grila, atceries, ka tam jābūt uzsilušam, taču bez uguns. Lai zivs āda nepieliptu pie restēm, iesmērē zivs ādu ar eļļu vai sviestu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.