Foto-Aija Geida

Gurķi jāņogu marinādē. Gan garšīgi, gan krāsaini! 0

Sastāvdaļas (četrām 1 litra burkām)
• 1,5 kg mazu, nepāraugušu gurķu
• 4 ķiploka daiviņas
• 250 g jāņogu ar visiem kātiņiem
• 10 melno piparu graudu

Reklāma
Reklāma
“Autobusā iekāpa apmēram 7 gadus vecs puika…” Šofera drosmīgais lēmums pasargā bērnu no potenciālām briesmām 7
Pagājušajā naktī pie slimnīcas durvīm pusnaktī atstāj džemperī ievīstītu jaundzimušo: mediķi ko tādu 30 gadu laikā piedzīvo pirmo reizi 10
Kokteilis
“Ņemot vērā manu slimību…” Eksprezidents Guntis Ulmanis atklāti stāsta par veselības problēmām ģimenē
Lasīt citas ziņas

Marinādei
• 2 l ūdens
• 5 ēdamkarotes sāls
• 2 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana
Gurķus un jāņogas nomazgā.
Marinādei paredzētajām divām trešdaļām ogu noņem kātiņus.
Tīrās burkās kārto gurķus kopā ar atlikušajām jāņogām, kam atstāti kātiņi, katrā burkā ieliek pāris melno piparu graudiņu.
Marinādei uzvāra ūdeni, pieber jāņogas, sāli un cukuru, izmaisa.
Gurķiem uzlej karstu marinādi, uzliek metāla vāciņus un 10 minūtes pasterizē +85 °C. Burkas aizvalcē, apgriež otrādi, atdzesē un liek pagrabā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.