Foto-Aija Geida

Gurķi jāņogu marinādē. Gan garšīgi, gan krāsaini! 0

Sastāvdaļas (četrām 1 litra burkām)
• 1,5 kg mazu, nepāraugušu gurķu
• 4 ķiploka daiviņas
• 250 g jāņogu ar visiem kātiņiem
• 10 melno piparu graudu

Reklāma
Reklāma
Hormons, kas traucē notievēt: 8 produkti, kas palīdz samazināt kortizola līmeni
Bijušais diplomāts: Savulaik līdzīgu kļūdu pieļāva Raimonds Pauls. Tautā mīlētais komponists nespēja pretoties lielas naudas vilinājumam 91
Kokteilis
“Turiet ciet savu muti!” Veidemane, satraucoties par Maestro, iekuļas publiskā strīdā
Lasīt citas ziņas

Marinādei
• 2 l ūdens
• 5 ēdamkarotes sāls
• 2 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana
Gurķus un jāņogas nomazgā.
Marinādei paredzētajām divām trešdaļām ogu noņem kātiņus.
Tīrās burkās kārto gurķus kopā ar atlikušajām jāņogām, kam atstāti kātiņi, katrā burkā ieliek pāris melno piparu graudiņu.
Marinādei uzvāra ūdeni, pieber jāņogas, sāli un cukuru, izmaisa.
Gurķiem uzlej karstu marinādi, uzliek metāla vāciņus un 10 minūtes pasterizē +85 °C. Burkas aizvalcē, apgriež otrādi, atdzesē un liek pagrabā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.