Foto-Aija Geida

Gurķi jāņogu marinādē. Gan garšīgi, gan krāsaini! 0

Sastāvdaļas (četrām 1 litra burkām)
• 1,5 kg mazu, nepāraugušu gurķu
• 4 ķiploka daiviņas
• 250 g jāņogu ar visiem kātiņiem
• 10 melno piparu graudu

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Marinādei
• 2 l ūdens
• 5 ēdamkarotes sāls
• 2 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana
Gurķus un jāņogas nomazgā.
Marinādei paredzētajām divām trešdaļām ogu noņem kātiņus.
Tīrās burkās kārto gurķus kopā ar atlikušajām jāņogām, kam atstāti kātiņi, katrā burkā ieliek pāris melno piparu graudiņu.
Marinādei uzvāra ūdeni, pieber jāņogas, sāli un cukuru, izmaisa.
Gurķiem uzlej karstu marinādi, uzliek metāla vāciņus un 10 minūtes pasterizē +85 °C. Burkas aizvalcē, apgriež otrādi, atdzesē un liek pagrabā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.