Dzintra Hirša
Dzintra Hirša
Foto – Karīna Miezāja

– Jautājums par LTV trešo kanālu tagad karājas gaisā. Atļaušos domāt – Grūbes kungs no NEPLP aizgāja laikus. Mēs neesam dzirdējuši ne no viena pamatojumu. 58


– Tam kanālam Latvijā pamatojuma nav, un tas jāpasaka vispirms. Ja Latvijas valsts 25 neatkarības gados nav panākusi, ka cittautieši atzīst Latvijas okupācijas faktu, tad ar jauna TV kanāla nodibināšanu panākt Krievijas dezinformācijas atspēkošanu ir vairāk nekā naivi. Varam runāt tikai par to, ko var darīt LTV7 kanālā.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 71
Kokteilis
FOTO. Haoss pirms Eirovīzijas lielā fināla: valstis nosoda Nīderlandes pārstāvja diskvalifikāciju, bukmeikeri nosauc pašreizējos favorītus
Lasīt citas ziņas

– Sākumā bija noprotams, ka Grūbe būs tas, kurš iedos to saturu. Grūbe aizgāja, bet kādam taču tas būs jādara. Vispirms būtu jābūt pamatojumam, kāpēc mēs to darām, kādi mērķi, kādas metodes, un tad varētu diskutēt. Bet tagad nav par ko diskutēt. Jo vienkārši ir pateikts: naudu šurp!

– Nauda Latvijas TV ir vajadzīga, jautājums – vai trešajam kanālam.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Tas ir plašs Saeimas deputātu tikpat kā pieprasījums. Kam par to būtu jāliekas zinis? Bet pa to laiku Ministru prezidente ķimerējas ap VDK komisiju, kur viņai galīgi nebūtu ko maisīties. Tas viss ir brīdī, kad tautai drīz būs jāiepazīstas ar jauno prezidentu. Rodas jautājums – vai šī persona tur nevar ko līdzēt?

– Vienkārši ir tāds jautājums – kas būs prezidents?

– Varētu domāt, tas trešais kanāls ir tāda nieka lieta, televīzijas darīšana, bet tas ir lielās politikas, gandrīz vai referenduma jautājums.

– Domāju, ka tas ir ārpus normāla latvieša saprāta – taisīt trešo kanālu krievu valodā, piedevām apstākļos, kad vide ir krieviska.

Ar visām uzturēšanās atļaujām sekmēts tas, ka, piemēram, Jūrmalā, kur dzīvoju, visapkārt vairāk dzirdu krievu nekā latviešu valodu.

– Tāda ir liberāļu nostāja. Kad uzdevu jautājumu vienam no ministriem – vai nauda priekš tā mērķa būs? Guvu apstiprinājumu, ka priekš tā, ko viņiem vajag, nauda vienmēr būs. Ir tāda līnija, ka mums jātaisa vienotā nācija. Politiķiem to pasaka, un viņi iet taisni uz priekšu, tā ir pareizi, neskatās ne pa labi, ne pa kreisi. Citiem tas ir izdevīgi. Televīzijas bosiem nauda vienmēr vajadzīga. Bet jautājumu par skolām – nost, tas kaitinās kādus.

– Tāpēc, ka latviešu valoda vienmēr kādu kaitina. Tiklīdz mums ir kādi nopietnāki politiski jautājumi, tā reducējam tos uz valodu. Tikai valodas dēļ, izrādās, mums ir tās problēmas!

– Tikai valodas dēļ, nemaz nerunājot par vēsturi.

Reklāma
Reklāma
– Rezultātā mums būs trešais kanāls. Bet kāpēc nepadomā, kas notiek ar krievu presi? Vai tā šinī spēlē nepiedalās? Savulaik pētīju un tad uzrakstīju grāmatiņu par to, kāda dezinformācija ir krievu presē. Varētu salīdzināt, kas tagad tajā notiek. Ko tagad dara krievu žurnālisti? Priekš kam trešais kanāls? Tur taču arī būs krievu žurnālisti.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.