Veronika Plaude
Veronika Plaude
Foto – Valdis Semjonovs

  16

Kļūdas maksā dārgi

Veronika Plaude man atzīst, ka pieļāvusi kļūdu, pašai nepārbaudot, vai telpas būs iespējams izmantot savai iecerei. Tā kā pagrabstāva blakustelpas nomā skaistuma salons, kam tāpat jāievēro noteiktas sanitārās higiēnas prasības, viņai šķitis, ka arī kafejnīcas iekārtošana neķersies.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Lasīt citas ziņas

Man viņa stāsta, ka uz “LA” redakciju atnākusi, nevis meklēdama atrisinājumu strīdam ar iznomātāju, bet lai brīdinātu citus nomniekus rūpīgi pārbaudīt iznomātāja piedāvājumu. “Mani pievīla arī pazīstamās firmas “Latio” nosaukums, kas rotā šīs ēkas fasādi. Likās, ka ar “Latio” un ar to saistīto SIA “Valdemāra biroji” jau nu gan nekādu sarežģījumu nebūs. Bet izrādījās otrādi. Un, kā pašlaik liekas, pēc šī notikuma būs sabojāta ne tikai mana uzņēmuma, bet arī “Latio” reputācija. Diemžēl par kļūdām iznāk maksāt dārgi,” viņa atzīst.

SIA “Valdemāra biroji” pārvaldnieks Ruslans Suharevs atzīst, ka pagrabstāva telpu izmantošana nomniekam vienubrīd patiešām sarežģījās gan kanalizācijas, gan apkures dēļ. Ka telpās liegts iekārtot kafejnīcu, par to viņš neesot zinājis. Viņaprāt, bojājumi gan neesot bijuši tik lieli, kā to pasniedz nomnieks. Tiklīdz tie atklājušies, viņš no savas puses esot darījis visu, lai tos pēc iespējas ātrāk novērstu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Janvāra beigās parakstītajā telpu nodošanas aktā, kuru parakstījis SIA “Valdemāra biroji” pārvaldnieks, gan atzīts, ka kanalizācijas problēmas līdz galam nav atrisinātas, kas ir viens no iemesliem, kāpēc Veronika Plaude izlēma pārtraukt nomas līgumu.

Pašlaik pagrabstāva telpas stāv tukšas. Bet virs slēgtajām durvīm izkārtais uzraksts vēsta, ka “Latio” tās iznomā. Savukārt Veronika Plaude savu ieceri Rīgā īstenojusi citur.

Kurš kuram parādā

SIA “Valdemāra biroji” pārstāvis Aldis Riekstiņš, kurš parakstīja telpu nomas līgumu, man saka, ka telpu lietošanas veidu varot grozīt nedēļas laikā. Uz jautājumu, kam tas jādara, viņš atbild, ka ēkas īpašniekam. Pēc zemesgrāmatas ierakstiem, kopš 2015. gada beigām ēkas īpašnieks ir Edgaram un Raitim Šīniem piederošā SIA “Valdemāra biroji”…

Aldis Riekstiņš atklāj, ka par oficiāli reģistrēto telpu lietošanas veidu zinājuši. Bet neesot zinājuši, ka Veronika Plaude tajās grib iekārtot kafejnīcu.

Pagājušā gada oktobrī noslēgtajā nomas līgumā, kuru parakstījis Aldis Riekstiņš, gan melns uz balta rakstīts, ka nomnieks izmantos telpas mākslas galerijas un kafejnīcas vajadzībām. Interesanti šķiet arī tas, ka, pēc “Firmas.lv” datiem, Aldis Riekstiņš bijis SIA “Valdemāra biroji” amatpersona tikai līdz 8. septembrim. Bet nomas līgumu parakstījis 26. oktobrī, kad viņa pilnvaras jau bija beigušās. Veronika Plaude stāsta, ka, meklēdama kādu atrisinājumu, vairākkārt mēģinājusi sazināties ar SIA “Valdemāra biroji” līdzīpašnieku un valdes locekli Raiti Šīnu. Taču visi viņas pūliņi bijuši velti.

Reklāma
Reklāma

Janvāra beigās Veronika Plaude līgumu lauza, pieprasot iznomātājam atlīdzināt viņai radītos zaudējumus 2305 eiro, kā arī atdot sākotnēji iemaksāto drošības naudu 1781 eiro apmērā. Savukārt iznomātājs, paturot jau iemaksāto drošības naudu, varētu pieprasīt nomniekam samaksāt ap 2600 eiro par divu mēnešu nomu. Nomnieka rēķins iznomātājam varētu būt lielāks – vairāk nekā 4000 eiro.

Kurš kuram un cik īsti palicis parādā, to, ja vien puses nevienosies par izlīgumu, visticamāk, atliks noskaidrot tiesājoties. Bet tiesas, kā labi zināms, velkas gadiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.