Pārsteigums. No Šadurska pie Ušakova 17


Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ilggadējā augsta ranga ierēdne Evija Papule, kuras pēdējais amats IZM bija Izglītības departamenta direktore, uzsākusi darbu kā Rīgas mēra Nila Ušakova ārštata padomniece izglītības reformu jautājumos.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Par to televīzijas raidījumā paziņoja pats N. Ušakovs. Ja viņš to nebūtu atklājis, šī ziņa gan jau kādu laiku vēl būtu noslēpums. Kā zināms, Rīgas dome nav tā caurspīdīgākā iestāde ne personāla, ne naudas tēriņu ziņā. Interesants ir jautājums, kāpēc N. Ušakovs uzskatīja, ka šis kadru daļas jaunums publiskojams. Rīgas mēra un izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska cīņas publiskajā arēnā gan par skolu tīkla optimizāciju, gan latviešu valodas lomas palielināšanu izglītībā bijušas gana asas. Papule savulaik bijusi uzticīga K. Šadurska līdzgaitniece: abi sastrādājās arī pirms padsmit gadiem, kad tika ieviesta 2004. gada reforma, kurā būtiski palielināja latviešu valodas lomu krievu vidusskolās. Iespējams, pieņemot darbā Papuli, Rīgas mērs dod signālu ministram: pat tavi uzticamākie līdzgaitnieki mūk pie manis.

Tikmēr pati Papule aicina nemeklēt politiku viņas rīcībā. Tas, ka viņa strādājot pie N. Ušakova, nenozīmējot, ka abiem saskan politiskie uzskati. Amatu pieņēmusi, jo lielākā daļa valsts skolu atrodas Rīgā, tātad situācijai galvaspilsētā ir liela ietekme uz izglītības kvalitāti visā valstī. Laikā, kad izglītības sistēmā briest daudzpusīgas reformas, skolām vajadzīgs profesionālu cilvēku atbalsts. Padomus, kā ieviest reformas, Papule sniedzot arī citām pašvaldībām. Kurām, to viņa neatklāj, taču nevienu no tām nevadot “Saskaņas” politiķis. Papule uzsver: katrai pašvaldībai izglītības reformu dēļ būtu jāievieš kādas skolu atbalsta programmas.

CITI ŠOBRĪD LASA
Ušakova plānu ieviest Rīgas skolās konsultācijas skolēniem, kurās stundās latviski dzirdētā viela tiks tulkota krieviski, Papula nekritizē. Viņa norāda: tā kā IZM reformas plāno ieviest ļoti strauji, skolēniem būs vajadzīgs papildu atbalsts. Turklāt papildu konsultācijas dažādos mācību priekšmetos būs iespējams saņemt arī latviešu skolās. Ārštata padomnieces amatu Papulei Ušakovs pats esot piedāvājis decembrī.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.