Foto – LETA

Izstrādā mobilo ceļvedi 2


Apvienība “Apeirons” sadarbībā ar biedrību “Babyroom”, VAS “Latvijas dzelzceļš” un uzņēmumu “Rimi Latvia” izstrādājusi mobilo lietotni “Mapeirons.” Lietotnē atrodama informācija par pieejamām vietām cilvēkiem ar invaliditāti, kā arī vecākiem ar maziem bērniem. Tā ir kā datubāze, kur cilvēki iesaka iekļaut kādu objektu, kas ir draudzīgs cilvēkiem ar invaliditāti, tajā, piemēram, iekļautas dzelzceļa stacijas, kā arī lidosta “Rīga”, ēdināšanas iestādes, veikali, aptiekas un slimnīcas.

Reklāma
Reklāma
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
Lasīt citas ziņas

Lai gan šo lietotni var lejupielādēt caur operētājsistēmām “Android” un IOS, tas ir apgrūtinoši. Lieki piebilst, ka, lai lejupielādētu šo lietotni, vajag izveidot “Google” kontu, viņiem ir speciāli jāreģistrējas, lai iegūtu tādu. Tikai tā var lejupielādēt šo mobilo lietotni, lai cilvēki ar invaliditāti un vecāki ar maziem bērniem varētu redzēt draudzīgākās vietas Latvijā, kur ir iespējams uzbraukt ar ratiņkrēslu vai bērnu ratiņiem.

AS “Pasažieru vilciens” mājaslapā atrodama informācija par diviem pētījumiem, kuri 2012. gadā veikti par pasažieru ceļošanas paradumiem un apmierinātību. Ir arī vecāki par pasažieru apmierinātību. Nevienā no tiem nav pieminētas personas ar ierobežotām pārvietošanās iespējām. To, ka pēdējās nav pat apzinātas, apstiprina arī Ieva Miežubrāle, AS “Pasažieru vilciens” mārketinga nodaļas vadītāja: “Neesam veikuši pētījumus, bet statistika mums ir.” Jāteic, ka no viņas šo statistiku tā arī iegūt neizdevās, lai gan I. Miežubrāle telefonintervijā solīja, ka nosūtīs.

Izmanto citus transporta līdzekļus

CITI ŠOBRĪD LASA

Atsevišķie gadījumi liecina par šīs pasažieru grupas apmierinātību ar AS “Pasažieru vilciens”. Ainārs Jānis Jerumanis ir “draugiem.lv” domubiedru grupas “Cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un viņu draugiem” administrators. Viņš stāsta, ka ar negatīvu pieredzi vilcienos ir saskārusies viņa mamma, kas ir invalīde: “Mana mamma netīšām bija salocījusi invalīdu apliecību, un vilciena kontrolieri to atņēma un viņai pateica, ka tā nav īsta. Nemaz negribas izmantot vilcienu nelaipnā personāla dēļ.”

Savā pieredzē dalās arī Lauma Medene-Dīzenbaha, kura uzskata, ka problēma, kad jāpārvietojas ar vilcienu, nav liela, tomēr pastāv: “Ja jāiekāpj vilcienā un padusē kruķis, otra kāja gandrīz nelokās un ir saudzējama, tad nu ir diezgan bēdīgi. Lēnām jau kaut kā ieraušos, jo manā pieturā nav daudz ļaužu. Reizēm arī gadās kāds izpalīdzīgais, kurš drusku pietur, tad gan vieglāk. Rīgā, kad jānokāpj pa trepēm, tad pagaidu, lai steidzīgie aiziet, un pamazām dodos lejā.” Viņa ir neizpratnē par Centrālās stacijas tuneļiem, kuros ir izliktas flīžu grīdas: “Tur ir tik slidens slapjā laikā un ziemā, man ir ļoti bail iet pa tiem. Taisni saprast nevar – par ko projektētāji domāja, tādu flīžu grīdu ieliekot!?!”
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.