Foto – LETA

Precības nav moderni 4


Sarunās ar nereģistrētās attiecībās dzīvojošiem trīsdesmitgadniekiem gan šī apmācību programma tiek vērtēta skeptiski. Piemēram, trīsdesmitgadīgais uzņēmējs Sergejs ar savu draudzeni Lolitu dzīvo kopā jau devīto gadu un attiecībās aug divi bērni, bet precēties viņi neplānojot. Uz laulību institūciju kā tādu viņam savs skatījums. “Precēšanās pēc būtības ir novecojis mehānisms. Mūsdienās tas nepieciešams tikai divām cilvēku grupām – reliģiozajiem, kam to prasa ticība, un tiem, kuri zina, ka agri vai vēlu izšķirsies un tādēļ gatavojas šādi atvieglot mantas un bērnu dalīšanu. Tieši otrajiem šie kursi laikam arī domāti, jo palīdzēs sagatavot mantas šķirtības līgumu. Es neesmu reliģiozs un netaisos šķirties, tādēļ arī precēties man nav nekādas vajadzības,” filozofē Sergejs, bet pēc brīža atzīst, ka, visticamāk, dabūs kāvienu, kad šos vārdus izlasīs draudzene. Viņaprāt, TM būtu vairāk jādomā nevis par šādām pretrunīgi vērtētām iniciatīvām, bet gan beidzot jāsakārto partnerattiecību likums, lai pāri varētu juridiskās lietas nokārtot “bez visādām ceremonijām”.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Arī māksliniece Māra ar draugu Mārtiņu nereģistrētās attiecībās dzīvo vairākus gadus. “Domu par kāzām esam pārrunājuši. Man jau patiktu, bet Mārtiņš necieš tās ceremoniālās padarīšanas. Tādēļ esam vienojušies juridiskos jautājumus iespēju robežās nokārtot pie notāra. Kas attiecas uz īpašiem kursiem – nav jau slikti, ja cilvēkiem, kuriem ir kādi jautājumi par laulībām, ir iespēja tos kaut kur pajautāt. Cerams tik, ka nevienam neienāks prātā noteikt šādas apmācības kā obligātas. Tas nu būtu pilnīgs absurds,” uzskata Māra.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.