Foto – LETA

Skaitu nepalielinās 4

Sastādot šā gada budžetu, Saeima atvēlēja finansējumu pētījuma veikšanai par iemesliem, kādēļ cilvēki izvēlas dzīvot nereģistrētās attiecībās. Pēc Pārresoru koordinācijas centra pasūtījuma šo pētījumu par 22,6 tūkstošiem eiro īsteno SIA “Projektu un kvalitātes vadība”. Kā informēja uzņēmuma pārstāvis Māris Brants, pašlaik vēl notiekot iegūto rezultātu apstrāde. Tādēļ secinājumi varētu būt pieejami tikai decembrī. Viņš gan šaubījās, vai TM piedāvātā programma sasniegs mērķi – palielināt noslēgto laulību skaitu. “Apmācība ir adresēta cilvēkiem, kas jau izlēmuši doties laulībā, līdz ar to tā pati par sevi šo skaitu īpaši nepalielinās,” teica M. Brants.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Kokteilis
FOTO. Tuvojas ceriņu laiks! Esi uzmanīgs – neatnes ar tiem mājās nabadzību un raizes
Viņas ir kā radītas šai lomai! TOP 5 vislabākās mammas saskaņā ar zodiaka zīmi 6
Lasīt citas ziņas

Resursu centra sievietēm “Marta” pārstāve Liene Gātere ziņu aģentūrai LETA paudusi viedokli, ka pirmslaulību apmācību programma esot atrauta no reālās situācijas:

“Pēc pētījumu datiem, 70% Latvijas iedzīvotāju atbalsta kopdzīvi bez laulības, vairāk nekā puse mazuļu dzimst ģimenēs, kur nav reģistrēta laulība. Ir jādzīvo nevis pagātnei, bet gan tagadnei un ar skatu uz nākotni, jādomā par to, kā nodrošināt tiesisko aizsardzību pašreizējā situācijā, kad, piemēram, sieviete, izšķiroties no partnera, paliek bez jebkāda nodrošinājuma, kaut arī viņa attiecībās ir daudz ieguldījusi,” sacīja Gātere.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viņa atzina, ka brīvprātīga cilvēku izglītošana būtu vēlama, bet pašreizējai iecerei saturiskā vērtība neesot redzama.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.