Linda un Ričards Džonsoni (Richard Johnson), Stock Pot
Linda un Ričards Džonsoni (Richard Johnson), Stock Pot
Foto – Dainis Bušmanis

Bistro “Stockpot” ēdienkartē būtisku vietu ieņem diezgan asi ēdieni. Vai arī pāra attiecībās ik pa laikam iezogas kāds asumiņš? Linda stāsta, ka reizēm abiem ilgu laiku izdodas saglabāt pavisam mierīgas attiecības, bet tad pēkšņi viņi sastrīdas. Par ko ir strīdi? Par sīkumiem. Bieži vien tie rodas tāpēc, ka darbā ir daudz stresa un esam ļoti noguruši, teic Linda. Strīds gan parasti nevelkas ilgi. Brīdi viens ar otru nerunā un staigā sapūtušies, bet drīz saprot, ka ir muļķīgi ilgi turēt ļaunu prātu, atkal sāk sarunāties un strīds ir aizmirsts. 10

Vai pārim reizēm rodas nesaprašanās, kuru pamatā ir atšķirīga kultūra un mentalitāte? Ričards teic, ka vienīgais, kas viņam joprojām ir nesaprotams, – tā ir latviešu humora izjūta un joki. Arī latviski viņš pagaidām nerunā, lai gan diezgan labi saprot. Pie tā, ka nerunā latviski, lielā mērā esot vainojams slinkums, arī tas, ka latviešu valoda ir sarežģīta, turklāt neesot arī spiedīga vajadzība to apgūt, jo liela daļa Latvijā dzīvojošo runā angliski. Ričards spēj pateikt vienkāršākus vārdus un teikumus kā “Paldies!”, “Visu labu!”, “Vienu alu, lūdzu!” u. c. Bet izrunāt vārdus “uz redzēšanos” viņam nekādi neizdodoties. Vai Ričardam pietrūkst kaut kas no tā, kas bija dzimtenē Lielbritānijā?

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

– Brīžiem saskumstu, atceroties Lielbritānijas omulīgos lauku krogus, kuros pēc garām pastaigām baudījām maltīti, kuroties kamīnam, – stāsta Ričards. Viņš atzīst, ka pietrūkst arī Lielbritānijas lielveikalu, kuros cenas ir zemākas, bet produktu izvēle nesalīdzināmi bagātīgāka. Tomāti mēdz būt aptuveni desmit veidu – gan lētāki, gan dārgāki. Esot nopērkami arī vairāki svaigu vistu veidi – gan tādas, kuras augušas krātiņā, gan tādas, kuras mitušas laukos un knābājušas zaļu zālīti.

Agrāk mājās pa virtuvi biežāk grozījies Ričards, bet pēdējos gados viņa vietā stājusies Linda. Tas lielā mērā saprotams, jo Ričards, pavārs pēc profesijas, cepot, vārot un sautējot daudz laika pavada “Stockpot” virtuvē. Lindas pienākumos bistro vairāk ietilpst darbs ar dokumentiem. Mājās pāris labprāt bauda taizemiešu un meksikāņu ēdienus, makaronus, daudz dārzeņu, arī salātus. Ričards teic – viņam garšo arī zirņi ar speķi, asinsdesa un citi latviešu tradicionālie ēdieni, bet tikai tad, ja tie labi pagatavoti. Mājās latviešu ēdienus Linda un Ričards gatavo tikai kādas divas līdz četras reizes gadā.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.