Foto – Valdis Semjonovs

Itāliskie brokastu salāti ar paipalu olām, šķiņķi un tomātiem 0

Ņemot vērā, ka “Amarone”, kas atrodas Rīgas klusajā centrā, ir itāliešu restorāns, arī šefpavāres Ivetas Jegorovas ieteiktās ēdienu receptes ir ar itālisku pieskārienu. Jo tāpat kā restorāna saimnieki, arī Iveta ir pārliecināta itāļu virtuves fane. “Amarones” ēdienkartē, kā jau raksturīgi itāļiem, ir daudz dažādu interesantu uzkodu jeb antipasti, salātu, plašā klāstā īsti itāliskas plānās picas, daudzveidīgas krēmīgas pastas un jūras veltes. Lielā cieņā ir gardie zivju tartari, svaigie gaļas karpačo un uz oglēm gatavotie sulīgie Fiorentīnas steiki. Restorāna apmeklētājus priecē ļoti silts, mājīgs interjers, kur zem ķieģeļu velvēm un vīnogu ķekariem ir sajūta, ka esam nokļuvuši kādā senā Itālijas vīna darītavā.

Brokastu salāti

Saikne ir maģiska! Neviens mājdzīvnieks nespēj mīlēt jūs tā, kā šīs 10 suņu šķirnes
Kokteilis
Džilis atkal brīvs: 7 viņa drāmas un dāmas, par kurām biji aizmirsis 3
Putinu “nolika uz pauzes”: Indijas žurnālists pārsteidz diktatoru ar neveiklu jautājumu par Ukrainu
Lasīt citas ziņas

KĀ GATAVOT? Lai iegūtu mīksti vārītas paipalu olas, tās liek vārošā ūdenī un vāra 2,5 minūtes. Šķīvī kārto dažādas salātu lapiņas, uz tām izkārto sagrieztus, marinētus artišokus, vārīto paipalu olu pusītes, sarullētas prošuto šķēlītes. Visu apslaka ar olīveļļu. Ja nepieciešams, pieber mazliet sāls un maltus melnos piparus. Rotā ar Sicīlijas tomātu pusītēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.