Foto: ekrānuzņēmums

Izcili garšīga cepumu torte ar kondensēto pienu un citronu: bez cepšanas! 10

Dažreiz gadās tā, ka esi sarūpējis svinību galdu, bet aizmirsis par desertu – nebēdājies! Un ne tikai tādām reizēm – arī tad, ja tev un ģimenei sakārojas kādu mājās gatavotu torti, kas nav jācep, šī ir visātrākā, izcilākā un garšīgākā recepte!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Auns – Minhene, Lauva – Parīze: kuru Eiropas pilsētu vajadzētu apmeklēt tavai zodiaka zīmei 4
Krievijas Federācijā beidzas padomju tehnikas krājumi. Putinam ir kāds neticams plāns 93
Kokteilis
FOTO. Daži no viņiem pat neprecēti! Šī gada 10 iekārojamākie Latvijas vīrieši MI skatījumā 52
Lasīt citas ziņas

Cepumu torte ar kondensēto pienu un citronu

Sastāvdaļas:

Smilšu cepumi (piemēram, klasiskie “Selgas” vai citi) – 1 kilograms
Kondensētais piens – 1 burciņa
Saldais krējums – 1 burciņa (tikpat liels daudzums kā kondensētais piens)
Citrons – 1 vidējs gab.
Kokosriekstu skaidiņas – pārkaisīšanai!

Pagatavošana:

1. No citrona izspiež visu sulu.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Kondensēto pienu un saldo krējumu sajauc kopā līdz vienmērīgai konsistencei. Turpinot jaukt (vislabāk gan ar mikseri!) pakāpeniski pievieno citronu sulu.

3. Formā, kurā torti gatavosiet, vienā kārtā lieciet cepumus un tad klājiet virsū iepriekš sagatavoto masu no saldā krējuma, kondensētā piena un citronu sulas. Lieciet tik kārtiņās, cik to atļauj trauka forma un augstums. Veidojiet kārtas tā, lai pēdējā kārtiņa ir masa, nevis cepumi. Uzberiet virsū kokosriekstu skaidiņas!

4. Ievietojiet trauku ledusskapī vismaz uz dažām stundām, bet vislabāk – uz visu nakti.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.