Vienā no ēkas sanitārajiem mezgliem jau uzsākti kosmētiskie remontdarbi, taču siltā ūdens un dušas mājā nebūs arī turpmāk.
Vienā no ēkas sanitārajiem mezgliem jau uzsākti kosmētiskie remontdarbi, taču siltā ūdens un dušas mājā nebūs arī turpmāk.
Foto – Madara Briede

. 5

Sāk rīkoties pēc publiskas kaunināšanas

JD Dzīvokļu nodaļas vadītāja Guna Kovaļevska norāda, ka pretēji iepriekš paustajam apkopēju norīkot nolemts tieši pēc šīs informācijas parādīšanās medijos un ģimenes sūdzībām. Apsekojot ēku, dome lēmusi, ka situācija tomēr jārisina. “Ņemot vērā, ka mājā dzīvo arī personas, kas neievēro sabiedriskās kārtības normas, situācija šīs mājas koplietošanas telpās var mainīties vienas dienas laikā, turklāt kritiska situācija atšķīrās pa stāviem, un viskritiskākā bija tikai vienā nama stāvā. Konstatējot antisanitāro stāvokli sanitārajos mezglos un virtuves telpās, 2017. gada janvārī operatīvi tika noorganizēta koplietošanas telpu sakopšana par pašvaldības līdzekļiem,” skaidro G. Kovaļevska. Pēc tam ticis secināts, ka pēc uzkopšanas namā prasās biežāk, tāpēc atrasta nauda nama koplietošanas telpu uzkopšanai divas reizes mēnesī. JD pārstāvji gan uzsver, ka tas esot tikai pagaidu risinājums, kas ticis pieņemts, ņemot vērā dzīvojamo telpu īrnieku zemo maksātspēju. Par tālākiem risinājumiem pagaidām atsakās runāt. Vēl nolemts, ka no jauna dzīvojamā platība šajā ēkā nevienam pagaidām netiks piedāvāta.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
Lasīt citas ziņas

Pēc informācijas izskanēšanas plašsaziņas līdzekļos kritiku Jūrmalas domei izteica arī Saeimas atbildīgo komisiju un apakškomisiju pārstāvji – Aija Barča un Jānis Tutins. Īsi pēc tam JD saņēmusi arī Saeimas deputāta un Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijas priekšsēdētāja Sergeja Dolgopolova pieprasījumu informēt viņu par to, kāds ir domes redzējums par iespējamiem uzlabojumiem šai namā Kauguros.

Janvāra beigās dome nolēma no pašvaldības budžeta atvēlēt naudu arī koplietošanas telpu kosmētiskajam remontam konkrētajā ēkā. Un, kā novēroju namā, darbi nesen sākušies vienā tualetē un virtuvē. Pakāpeniski tie tikšot veikti visos ēkas sanitārajos mezglos – vecās izlietnes, podus un tualešu kabīņu starpsienas nomainīs pret jaunām, demontēs sienu flīzes, slīpēs, gruntēs un krāsos sienas un griestus. Tiks nomainītas elektroinstalācijas un apgaismojums, nokrāsoti logi un durvis. Dušas gan nav plānots ierīkot, un arī turpmāk nama iedzīvotājiem būs jāiztiek bez siltā ūdens. Kopējās remontdarbu izmaksas – 33 559,23 eiro. Plašajā mazgāšanas telpā gan daži iedzīvotāji pamanījušies paši izbūvēt atsevišķu slēdzamu telpiņu, kur ierīkojuši dušu ar siltā ūdens boileru vai novietojuši veļasmašīnu, kā arī savu podu un izlietni, kas nav jādala ar citiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kāds no celtniekiem, kas vēlas palikt anonīms, gan izsaka prognozes, ka tas, ko viņš ar kolēģiem darot, viņaprāt, kalpošot īsu laiku – mēnesi divus, jo daļai cilvēku, kas namā mitinās, esot tendence nenovērtēt uzlabojumus – viss tiekot ātri vien salauzts un pieķēzīts. Par to liecinot iepriekš veiktie remontdarbi mājas dzīvojamajās telpās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.