Foto-Dainis Bušmanis

– Vai inspektori būs gatavi psiholoģiskajam spiedienam no saimnieku puses?
 7

– Šis spiediens ir jau patlaban. Ir cilvēki, kas sola nevienu saimniecībā nelaist, pretoties un, protams, arī biodrošības pasākumus neieviest. Kāpēc tas būtu jādara, ja daudzus gadus dzīvots bez šādiem pasākumiem? Ja būs pretestība, aicināsim palīgā Valsts policiju. Uz spēles ir likta visa valsts cūkkopības nozare. No inficētās teritorijas Latgalē un Vidzemē neko nedrīkst izvest – ne dzīvas cūkas, ne cūkgaļu un mežacūku produktus. Pagaidām mums ir divas inficētās teritorijas. Kaulējoties ar Eiropas Komisiju, esam panākuši, ka tās nav pārāk milzīgas. Teritorijas kļūst plašākas. Ierobežojumi ir noteikti līdz 2018. gadam. Līdz tam varēs izvest vien termiski apstrādātu cūkgaļu. Uz riska zonu tik stingras prasības neattiecas.

Reklāma
Reklāma
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav 285
Lasīt citas ziņas

– Inficētajā teritorijā atrodas Aglonas novads. Tuvojas 15. augusts, kad simtiem tūkstošu cilvēku šeit ierodas uz baznīcas svētkiem. Kā nodrošināt biodrošības pasākumu ievērošanu svētku laikā?


– Pirms pāris nedēļām sazinājāmies ar katoļu baznīcu. Kopā ar viņiem sagatavojām informāciju svētceļniekiem, norādot, ko var un ko nedrīkst darīt. Šo svētku laikā būs kontrole, policijas posteņi, būs arī PVD darbinieki. Mūs nepriecē tik liela cilvēku kustība no Latvijas un no citām valstīm inficētajā teritorijā, tomēr PVD nav tiesību atcelt pasākumus, izņemot tos, kur piedalās dzīvnieki.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.