Foto – Shutterstock

Jākrusto ne tikai dzīvnieki, bet arī inovācijas 0

Konferencē viņa arī interesantā veidā rādīja, kā citu nozaru terminus izmantot inovācijās. Lai panāktu pēc iespējas attīstītākas inovāciju idejas, K. Tigule ieteica rīkoties līdzīgi kā bioloģiskajos procesos, kad notiek “cross fertilization” (no angļu val. – sakrustojums) – process, kurā, sakrustojot dažādas sugas vai šķirnes, inovāciju valodā drīzāk – idejas vai inovācijas, rodas daudz pilnīgāki un daudzveidīgāki risinājumi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
Lasīt citas ziņas

“Dzīvojam tālu no slavenās ASV Silīcija ielejas, kurā bāzējas liela daļa pasaules IT kompāniju, tomēr tas neliedz no tām mācīties. Redzam, ka viņu mentalitātē ir ne tikai radīt, bet arī dalīties,” norādīja tūrisma eksperte. Savā starpā biežāk jāsadarbojas skolām, tehnoloģiskajiem parkiem un universitātēm, kas palīdzēs saprast problēmu un to atrisināt. “Nevajag izdomāt jaunu riteni! Bieži kompānijas var mācīties pašas no saviem darbiniekiem, kuri ir speciālisti savā nozarē. Nemaz nevajag algot konsultantus – vien jāieklausās!” sacīja K. Tigule.

Par sadarbību, īpašu uzmanību veltot augstskolu inkubatoriem, runāja RISEBA Radošā biznesa inkubatora vadītāja Iveta Cīrule. Inkubators uzņēmējiem palīdz arī vēl neattīstītās biznesa spējas lietot efektīvi. Tāpat inkubators palīdz arī ar biroja vietas nodrošināšanu u. c. vajadzīgiem labumiem. Latvijā pagaidām ir vien četri šāda veida inkubatori, kā arī vēl četri ir attīstības stadijā, kas neesot pietiekami, ņemot vērā to, ka Latvijā ir 60 augstākās izglītības iestādes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.