Foto: Aija Geida

Jāņogu želeja ar konjaku. Interesants ievārījums ziemas krājumiem 0

Sastāvdaļas
• 1 kg sarkano jāņogu
• 150 ml ūdens
• 3 ēdamkarotes konjaka
• 2 zvaigžņotā anīsa zvaigznītes
• Želejas cukurs

Reklāma
Reklāma
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ogas noskalo, atlasa no gružiem un liek katlā vārīties kopā ar ūdeni un zvaigžņoto anīsu (ja nav pieejams, var pievienot kanēļa standziņu vai pāris krustnagliņu). Vāra 15 minūtes, tad izkāš caur marlīti. Izmēra, cik daudz šķidruma sanācis (atkarībā no jāņogu sulīguma iegūtais daudzums atšķiras). Želejas cukuru pievieno 1:1 attiecībā pret šķidrumu. Minūti pavāra, nosmeļ putas, noslēdz uguni, pievieno konjaku un samaisa. Karstu pilda burkās un aizvāko. Želejas cukurs nodrošina stingru struktūru, konjaks dod patīkamu garšas akcentu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.