Jāņogu želeja
Jāņogu želeja
Foto: Linda Tunte

Jāņogu želeja ar konjaku. Interesants ievārījums ziemas krājumiem 0

Sastāvdaļas
• 1 kg sarkano jāņogu
• 150 ml ūdens
• 3 ēdamkarotes konjaka
• 2 zvaigžņotā anīsa zvaigznītes
• Želejas cukurs

RAKSTA REDAKTORS
“Cik ilgi šo tolerēsim Vecrīgā?” Rīdzinieci sadusmo uz ielām tirgoto preču sortiments
Kokteilis
“Katrs drosmīgs lēmums nesīs rezultātus.” Astroloģe nosauc divas zodiaka zīmes, kurām tuvojas liela veiksme
“Amerikāņi tiktu iznīcināti trīs sekundēs.” Ukrainas komandieris atklāti par ASV plāniem, drošības garantijām un Krievijas patiesajiem mērķiem
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ogas noskalo, atlasa no gružiem un liek katlā vārīties kopā ar ūdeni un zvaigžņoto anīsu (ja nav pieejams, var pievienot kanēļa standziņu vai pāris krustnagliņu). Vāra 15 minūtes, tad izkāš caur marlīti. Izmēra, cik daudz šķidruma sanācis (atkarībā no jāņogu sulīguma iegūtais daudzums atšķiras). Želejas cukuru pievieno 1:1 attiecībā pret šķidrumu. Minūti pavāra, nosmeļ putas, noslēdz uguni, pievieno konjaku un samaisa. Karstu pilda burkās un aizvāko. Želejas cukurs nodrošina stingru struktūru, konjaks dod patīkamu garšas akcentu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.