Foto – YASONYA/SHUTTERSTOCK

Citādas zemenes: 3 neparastas receptes garšu dažādošanai 0

Ir viedoklis, ka sezonā jāapēd vismaz pieci kilogrami ogu. Bet, kad tās gana baudītas, var pievērsties zemeņu kulinārijai: salātos, desertos, ievārījumos un dzērienos.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas

Zemenes vislabāk garšo ar putukrējumu, taču var pamēģināt arī citus garšu savienojumus. Ogas var izmantot kā marinādes sastāvdaļu. Sīki sagriež ogas, sajauc ar rozmarīnu un iemarinē tajās sieru. Garšu dažādošanai var izmēģināt –

• zemenes + baziliks

• zemenes + zilais siers

• zemenes + biezpiens

• zemenes + saldējums + ķirbju eļļa

• zemenes + lasis + balzametiķis

• zemenes + melnie pipari

Lūk, trīs dažādas receptes ar zemenēm!

Zemeņu salāti ar mocarellu

Īpašais zemeņu ievārījums ar konjaku

Zemeņu novārījums ar niedru cukuru

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.