Foto: SHUTTERSTOCK

Citādas zemenes: 3 neparastas receptes garšu dažādošanai 0

Ir viedoklis, ka sezonā jāapēd vismaz pieci kilogrami ogu. Bet, kad tās gana baudītas, var pievērsties zemeņu kulinārijai: salātos, desertos, ievārījumos un dzērienos.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

Zemenes vislabāk garšo ar putukrējumu, taču var pamēģināt arī citus garšu savienojumus. Ogas var izmantot kā marinādes sastāvdaļu. Sīki sagriež ogas, sajauc ar rozmarīnu un iemarinē tajās sieru. Garšu dažādošanai var izmēģināt –

• zemenes + baziliks

• zemenes + zilais siers

• zemenes + biezpiens

• zemenes + saldējums + ķirbju eļļa

• zemenes + lasis + balzametiķis

• zemenes + melnie pipari

Lūk, trīs dažādas receptes ar zemenēm!

Zemeņu salāti ar mocarellu

Īpašais zemeņu ievārījums ar konjaku

Zemeņu novārījums ar niedru cukuru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.