Foto – Aija Geida

Sviesta pupiņas tomātu mērcē 0

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Lūdzu, lūdzu, kaut es būtu viens no viņiem: cilvēki, kas dzimuši šajos trijos datumos, tiek uzskatīti par visgudrākajiem pasaulē
Letāla avārija pie Strenčiem: pa šosejas malu izsvaidītas darba mantas – ķivere, slota, lāpsta un mērinstrumenti
Rezultāti ir pārsteidzoši: vācu eksperti nosaukuši auto, kuri nav varējuši izturēt 100 000 kilometru nobraukuma testu
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 2 kg sviesta pupiņu
• 2 kg tomātu
• 1 kg sīpolu
• 100 g ķiploku
• 0,5 kg paprikas
• 3 ēdamkarotes sāls
• 1 glāze cukura
• 3 ēdamkarotes etiķa esences
• 1 glāze eļļas
• 1 tējkarote bazilika, sarkano piparu vai čili
• 1 tējkarote melno malto piparu

Pagatavošana.
Pupiņas novāra. Smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus apcep eļļā, pievieno sagrieztu papriku un tomātus, liek katlā un vāra aptuveni 40 minūtes. Sablendē. Masai pievieno iepriekš novārītās un sagrieztās pupiņas. Pieliek sāli, cukuru, baziliku, sarkanos piparus vai čili, melnos maltos piparus un pavāra vēl 15–20 minūtes. Pielej etiķa esenci, ja tāda ir aizķērusies plauktā, vai 9% galda etiķi (viena ēdamkarote esences atbilst 7–9 ēdamkarotēm etiķa). Karsto masu lej burkās un aizvāko.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.