Foto – LETA un kadrs no video

Jāvērtē, kāda ir pievienotā vērtība 26

Ņemot vērā satura un informācijas avotu daudzveidību, uz tik lielu auditoriju kā pirms desmit vai divdesmit gadiem šodien neviens TV raidījums nevar cerēt, atzīst “KNL” veidotājs un vadītājs J. Domburs. “Tomēr ir arī kvalitatīvi kritēriji. Attiecībā uz diskusiju vai interviju raidījumiem jārunā par to, kāda konkrētam raidījumam ir pievienotā vērtība. Proti, kas ar to ir sasniegts, kādu rezonansi, ietekmi un kādās auditorijās tas rada,” teic Domburs.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Lasīt citas ziņas

Arī labvakarietis E. Inkēns uzsver, ka televīzijai šodien jārēķinās ar auditorijas sadrumstalotību, jo ikviens internetā var atrast viņu interesējošu saturu. Viņš atzīst, ka pašreizējiem LTV raidījumiem “nav ne vainas”, tie esot pietiekami profesionāli veidoti, dažos gadījumos pat ļoti interesanti. “Tomēr, šķiet, medijs, kuru apmaksā visi nodokļu maksātāji, ir ar savu viedokli. Man šis viedoklis ir pieņemams, tāpēc ka tas ir liberāls. Bet es pieņemu, un to esmu dzirdējis no pietiekami daudziem cilvēkiem, kuri turas pie konservatīvākiem uzskatiem, ka viņi netiek ēterā, bet, ja tiek aicināti, tad ir pārstāvēti nevienlīdzīgā proporcijā. Domāju, ka sabiedriskajā televīzijā būtu vieta plašākai viedokļu paletei un kontraversālākiem uzskatiem. Pašlaik rodas iespaids, ka mūsu intelektuālā vide ir pilnīgi viendabīga,” spriež Inkēns. Viņaprāt, privātais kanāls “Rīga TV24”, nebaidoties no viedokļu daudzveidības, šajā ziņā kļuvis sabiedriskāks par sabiedrisko televīziju. Skeptisks par šādu salīdzinājumu ir J. Domburs, kurš mudina kritiski raudzīties uz to, kādas personas tiek aicinātas uz kanāla “Rīga TV24” pārraidēm.

Kā uzsver Domburs, sabiedriskajā TV jābūt pastāvīgam tēmu, tematu un arī dalībnieku līdzsvaram komplektā ar vadītāju, redaktoru un producentu darba kvalitātes regulāru vērtēšanu pēc visaugstākajiem standartiem: “Ne tikai tāpēc, ka LTV tiek uzturēts par sabiedrības naudu, bet arī tāpēc, ka, ja šajā jomā mums kaut neliela daļa mediju darba nebūs pasaules un Eiropas labākajiem paraugiem līdzīga, tad nav jēgas muldēt par valsts un nācijas starptautisko konkurētspēju.” Viņaprāt, šis vērtēšanas process nenotiek pienācīgi: “LTV un daži tās atbalstītāji daudzina, ka viss ir labi, bet visādu veidu vērtētāji, uzraudzītāji un vienkārši dažādu nozaru elišu viedokļu līderi, kuriem šim vajadzētu pievērst uzmanību, vai nu neiedziļinās, vai mīļā miera labad noklusē.” No konkrētu raidījumu vērtēšanas J. Domburs atturas, jo uzskata, ka tas nebūtu korekti, ņemot vērā viņa agrāko darbu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.