Publicitātes foto

Jau rīt Rīgā norisināsies Baltijas valstīs lielākais vīna un šampanieša festivāls: pulcēsies vairāk nekā 1000 gardēžu 0

No 14.-16. novembrim festivāls Riga Wine & Champagne pulcēs gardēžus un vīnmīļus no visas Baltijas, lai piedāvātu iespēju nobaudīt labākos Latvijā pieejamos vīnus, piedalītos izglītojošās degustācijās, meistarklasēs un vakariņās Rīgas restorānos. Festivāla rudens sesijas kulminācija kā jau ierasts būs konkursa Gada vīns 2019 100 labāko vīnu degustācija un Latvijas vadošo šefpavāru parāde sestdien 16. novembrī.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 8
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Šogad 16. novembrī festivāla populārākais notikums TOP 100 vīnu un šefpavāru parāde pārcelsies uz jaunu vietu – Hanzas Peronu, kur simts labākos vīnu būs iespējams baudīt kopā ar Latvijas labāko šefpavāru piedāvājumu, vīna un ēdiena precināšanas paraugdemonstrējumiem, kā arī īpašām mini-meistarklasēm Maikla Šustera, Raimonda Tomsona, Kaspara Reitupa un vadošo Latvijas vīnziņu vadībā.

TOP 100 vīni ir konkursa Gada vīns 2019 uzvarētāji – izsmalcinātākie, aizraujošākie, gardākie un vislabāk izcenotie Latvijā pieejamie vīni – šampanieši, dzirkstošie vīni, baltvīni, sarkanvīni un desertvīni. Starptautiska vīna ekspertu un someljē žūrija, viena no pasaules atzītāko vīna eksperta Maikla Šustera vadībā, konkursa Gada vīns 2019 gandrīz 450 vīnus aizklātā degustācijā vērtēja augusta beigās, piešķirot 16 zelta, 99 sudraba, 237 bronzas un 46 Vērts nobaudīt medaļas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pateicoties plašajai parādes norises vietai Hanzas Peronā, simts labākos vīnus jeb konkursa Gada vīns zelta un sudraba medaļniekus būs iespējams nobaudīt kopā ar Latvijas labāko šefpavāru piedāvājumu, t.sk., vīna un ēdiena precināšanas paraugdemonstrējumiem. Parādē piedalīsies, savus ēdienus un vīna un ēdiena kombinācijas piedāvās restorāns Vincents (šefs Oskars Sprukts), Bibliotēka No.1 Restorāns (šefs Kaspars Barsukovs), Barents (šefs Ivans Šmigarevs), Kest (šefs Māris Jansons), Riviera (šefs Jevgēņijs Liskins), MaxCekot Kitchen (šefs Maksims Cekots), 36. līnija (šefs Lauris Aleksejevs).

Publicitātes foto

Degustācija notiks festivālam ierastajā t.s. walk-around degustāciju formātā, kas ikvienam apmeklētājam dod iespēju, sevis brīvi izvēlētā secībā, nodegustēt pilnīgi visus “parādes” vīnus, vienlaikus uzdodot jautājumus labākajiem vīnziņiem un konkursa Gada vīns 2019 žūrijas komisijas locekļiem. Vērā ņemama pasākuma sastāvdaļa ir arī žūrijas priekšsēdētāja Maikla Šustera (Lielbritānija), viena no pasaules atzītāko vīna ekspertu, un Latvijas labāko vīnziņu Raimonda Tomsona (Eiropas labākais vīinzinis, Vincents) un Kaspara Reitupa (Baltijas labākais vīnzinis, Barents) meistarklases turpat Hanzas Perona telpās, kas šogad iesaistoties Arēnas Rīga ložai, piedāvās dažus no Gada vīns laureātiem iepazīt padziļināti. Šogad pirmo reizi Top100 vīnu un šefpavāru parādi papildinās arī īpašs Stipro lounge, kas vīnmīļiem dos iespēju iepazīt vadošos stiprā alkohola stilus un zīmolus.

Publicitātes foto

Festivāla programma:

Riga Wine & Champagne sāksies ceturtdien, 14. novembrī, vakariņām restorānā Barents, kurās galveno lomu spēlēs tikai un vienīgi konkursa Gada vīns zelta medaļnieki.
Festivāls turpināsies 15. novembrī ar īpašām Maikla Šustera iedvesmotām vakariņām, dodot iespēju ielūkoties viņa Londonas pagraba dzīlēs, nodegustējot duci vīnu, kuriem bijusi nozīmīga vieta Šustera karjerā un dzīvē.
Savukārt festivāla kulminācija un lielākais notikums būs sestdien 16. novembrī ar plašāko labāko Latvijā pieejamo vīnu degustāciju TOP 100 vīnu un šefpavāru parādi Hanzas Peronā ar unikālu iespēja vienkopus izgaršot konkursa Gada vīns 2019 uzvarētājus. Festivāla pasākumi ir iekarojuši nedalītu vīnmīļu uzticību, tādēļ ieejas kartes vairs pieejamas tikai uz sestdienas pasākuma dienas sesiju no plkst. 13.00 – 15.30.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.