Foto: Bartosz Luczak/Shutterstock

Jēra gaļas sautējums mājas gaumē 4

Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Ko tālāk? Jāņi – šašlika svētki?” Soctīklos uzvirmo neapmierinātība par dzirdēto 18. novembra koncertā pie Brīvības pieminekļa
Latvijā palielināsies minimālā alga: cik liela tā būs? 19
“Runa vairs nav par to, vai… bet gan – kad?” Noplūdušas sarunas detaļas no slēgtas konferences Viļņā
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• šķiņķa gabals
• burkāni
• kāļi
• kāposti
• kartupeļi
• pupiņu pākstis
• sīpoli
• taukvielas
• zaļumi (dilles, pētersīļi)

Pagatavošana.
Gaļu sagriež nelielos gabaliņos un uz sakarsētas pannas taukvielā apcep brūnu. Pēc tam liek sautējamā katlā, pievieno nedaudz šķidruma (ūdens vai buljona) un sautē aizvākotā traukā. Notīrītus dārzeņus parupji sagriež un pakāpeniski pievieno, kad gaļa pusmīksta. Pirmos liek kāļus, tad kāpostus, burkānus, pupiņu pākstis un sviestā apceptus sīpolus. Kad gaļa un dārzeņi mīksti, ja vēlas, pievieno krējumu un sasmalcinātus zaļumus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jēra gaļa labi sader ar timiānu, rozmarīnu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.