Foto-Shutterstock

Gardais zemeņu pīrāgs 0

Autors: “La.lv”

Sastāvdaļas mīklai – 400 g miltu, 250 g margarīna, 100 g krējuma, 3 – 4 olu dzeltenumi, 100 g cukura, 0,5 tējkarotes citronskābes, 1 tējkarote sodas (nedzēsta).

Reklāma
Reklāma
atpazīt savu dvēseles radinieku pēc dzimšanas datuma
RAKSTA REDAKTORS
“Es sakožu zobus un maksāju,” 83 gadus vecu pensionāri Rīgā piespiež atteikties no beztermiņa īres līguma 70
“Neiet mums viegli…” Politoloģe Ilga Kreituse pārcietusi smagu operāciju
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas pildījumam – 300 g zemeņu, 150 g cukura, 3 – 4 olu baltumi.

Pagatavošana.

Margarīnu sakapā kopā ar izsijātiem miltiem, ieber sodu un citronskābi. Pēc tam pievieno olu dzeltenumus, cukuru, krējumu un visu samaisa viendabīgā masā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc tam mīklu izrullē apmēram 2 – 3 cm biezumā, liek uz ietaukotas cepamās pannas, sabaksta ar dakšiņu un cep 170 grādus karstā cepeškrāsnī 20 – 25 minūtes, līdz biskvīts kļūst zeltainā krāsā.

Tikmēr olu baltumus saputo stingrās putās. Pakāpeniski pievienojot cukuru, turpina putot olu baltumus, līdz cukurs ir izšķīdis un putas kļuvušas kā biezs krēms. Krēmam pievieno pārgrieztas zemenes, samaisa. Iegūto pildījumu liek uz uzceptā biskvīta turpat cepešpannā.

Cepešpannu vēlreiz šauj cepeškrāsnī uz 10 – 15 minūtēm.

Rotā ar svaigām ogām.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.