Jogas pasniedzējas un horeogrāfa zaļie kokteiļi 0

Sertificēta jogas pasniedzēja Alvīne Raituma un horeogrāfs Aviks Parkūrs (Avikk Parkour) piedāvā savas veselīgo kokteiļu receptes.

Reklāma
Reklāma
Mājas
Kādas ir tavas kulinārijas prasmes – vai māki pagatavot šos 10 ēdienus, kuri jāprot katram latvietim?
Lietotas automašīnas, kuras nevajadzētu iegādāties: eksperts norāda uz trim neuzticamiem modeļiem 43
Kokteilis
Vampīrs, donors vai mags – kāds ir tavs enerģētiskais tips?
Lasīt citas ziņas

Alvīnes Raitumas “detox” zaļās sulas kokteilis (1 personai)

Sastāvdaļas:

1 vidēja lieluma gurķis

1-1,5  ābola

25cm selerijas

1 citronu

„Attīrot ķermeni, svarīgi lietot uzturā to, kas patīk – kā tas smaržo un garšo. Šis kokteilis ir svaiga, spēcīga enerģijas deva.Sula attīra organismu, izvada toksīnus, neitralizē skābes, stiprina imunitāti, attīra asinis, uzlabo vielmaiņu un asinsriti. Selerija ir bagāta ar D un G vitamīnu, hloru, kāliju un magniju. Tajā esošais nātrijs palīdz saglabāt jaunību,” stāsta A. Raituma.

CITI ŠOBRĪD LASA

Aviks Parkūrs un mūziķe Elza Natha iesaka kokteili (1-2 personām) no šādām sastāvdaļām:

Arbūzs

Melone

Laims

Chia sēklas

Himalaju sāls

Kaltētas granātābolu sēklas

Svaigas piparmētru lapas

„Proporcijas katrs var variēt pēc savām garšas kārpiņām. Vienīgais, noteikti nevajadzētu pārsniegt Chia sēklu daudzumu, kas ir 1-2 ēdamkarotes dienā. Tās nesatur glutēnu un holesterīnu, kā arī ir ideāls veģetāriešu un vegānu uzturvielu avots. Senie acteku karavīri tās lietoja, jo, apēdot sauju šo sēkliņu, varēja cīnīties 24 stundas. Vēl tautā tās sauc par spāņu salviju, kas satur daudz vairāk labo vielu, nekā, piemēram, klijas, spināti, brokoļi, mellenes, linsēklas, lasis vai apelsīni,” par vērtīgajām vielām stāsta A. Parkūrs. „Himalaju rozā sāls, kas ir radusies no Pakistānas Himalaju dzīlēm pirms daudziem tūkstošiem gadu, satur ļoti daudz cilvēkam labvēlīgu un atbilstošu vielu. Tas nesatur balinātājus un citus draņķus kā parastais galda sāls, kurš tikai veicina ķermeņa asinsvadu aizsprostošanos un, smieklīgi, bet arī sāls zudumu ķermenī.”

E. Natha piebilst: „Kaltētas granātābolu sēklas maltā veidā palīdz gremošanas sistēmai, kā arī palīdz imunitātei. Šis kokteilis ir gan kā ēdiens, jo čia sēklas kuņģī veido želejveida apvalku, aizsargā sieniņas un rada sāta sajūtu, gan arī kā atspirdzinošs, enerģiju radošs dzēriens!”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.