Salds, skaists un ļoti garšīgs - arbūzs!

Radoši veidi, kā garšīgi apēst arbūzu 4

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Lasīt citas ziņas

• Var griezt gan šķēlēs, gan noņemt mici arbūzam un izdobt to ar karotēm. Pēc tam arbūzs var kalpot kā boles trauks, kur pagatavo limonādi.

• Nelielas arbūza šķēles sasaldē, un sanāks atspirdzinošs saldējums.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Arbūza gabaliņi būs labs papildinājums svaigajiem salātiem – piemēram, sagriež gurķi, fetas sieru, sarkanos sīpolus, pievieno salātlapas (spinātus, rukolu u.c.), arbūza gabaliņus un pārlej visu ar medus–citronu vai balzametiķa mērci. Lai salāti sātīgāki, pievieno vistas fileju vai cepta laša gabaliņus.

• Arbūzu var izmantot kā mērces pamatsastāvdaļu. Tāda salsa lieliski papildinās grilētas zivis, gaļu un citus pamatēdienus. Arbūzu sagriež smalkos kubiņos, pievieno sasmalcinātu sarkano sīpolu, saplucinātas piparmētras, bazilika un pētersīļa lapiņas. Salsai piestāvēs arī kāds sīki sagriezts eksotisks auglis, piemēram, mango, kivi vai ananass. Augļu maisījumam pārlej laima sulu, kurā izšķīdina karoti medus. Noderēs šķipsniņa piparu, pat čili!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.