Foto – Shutterstock

Kurš nosprauž un kurš – pārsprauž robežas? 0

Seksā iespējams ir viss, ja cilvēki uz to ir “sasildīti”, tomēr katram ir savas robežas, kuras var nebūt viegli pārkāpjamas, turklāt bieži nav pietiekama iemesla, lai censtos tās pārspraust un pierastu pie jaunām, skaidro Rudzītis. Nav skaidras atbildes uz jautājumu, vai drosme seksā ir labāks pavadonis nekā piesardzība, vai tomēr otrādi. Uzbudināts loceklis ir varas simbols, kas parasti pārbiedē “neiesildītu” sievieti un liek viņai justies pazemotai. Visskaidrāk par to liecina sieviešu pārdzīvojumi, sastopoties ar ekshibicionistiem jeb “mētelīšu virinātājiem”, – arī tā juridiski tiek kvalificēta kā seksuāla vardarbība, piebilst psihoterapeits.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 3
Lasīt citas ziņas

Gadās, ka pārāk liela atklātība un tiešums seksuāla rakstura saziņā kā sievietēs, tā vīriešos nogalina vēlmi pēc turpinājuma. Rudzītis skaidro, ka nereti arī starpība starp labu seksu un izvarošanu ir tieši tajā, ka tikai izvarotājs atšķirībā no viņa upura, ir “sasildīts” vai pat “pārsildīts”, turklāt fiksēts tikai uz saviem pārdzīvojumiem, nevis tajā, ka izvarošanā būtu kas tehniski briesmīgāks kā drosmīgā seksā.

Sekss ir kā deja – visam jānotiek, iejūtoties vienam otrā. Sieviete pārāk lielu tiešumu var uztvert kā signālu, ka vīrietis ar viņu nerēķināsies – nav droši!, – tāpēc “atsilst”, pikantas sarakstes neveiksmīgu iznākumu komentē Rudzītis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ko iesākt pārim, ja vienam tas patīk, bet otram – riebjas?

Jautāts, par ko liecina nepatika pret seksuāla rakstura tēmu apspriešanu un īstenošanu ārpus guļamistabas un, kā rīkoties, ja vienam partnerim tas patīk, bet otram izraisa nepatiku, Rudzītis atzīst, ka seksuālu tēmu izrunāšana liecina par drosmi un ieinteresētību dažādot un attīstīt savu seksuālo dzīvi (un otrādi). Ir cilvēki, kuri šādu izrunāšanu izjūt kā seksīgu un iedvesmojošu, bet ir arī konservatīvāk noskaņoti indivīdi, kurus, iespējams, seksuālā dzīve tik ļoti neiedvesmo, lai ar to īpaši nopūlētos.

Eksistē arī atriebības fantāzija – “tā nu es tev došu to labo seksu!”, piemirstot, ka arī pats to neiegūst. Ir cilvēki ar seksuālām bailēm vai nedrošību bez motivācijas kaut ko mainīt. Visas iespējamās fantāzijas, kas izpaužas aprakstītajā uzvedībā, nemaz nav iespējams uzskaitīt.

Vai realizēt “sekstingu” ar svešu nozīmē krāpt?

Vai savu vēlmju īstenošana sarakstē ar, piemēram, internetā iepazītu, bet dzīvē nesastaptu partneri var tikt uzskatīta par krāpšanu jebšu būtu vērtējama pozitīvi – kā ieinteresētās personas realizēšanās, neiesaistoties faktiskā partnera fiziskā krāpšanā?

Seksā ir iespējams viss, ja divi pieauguši cilvēki par to vienojas, viedokli pauž Rudzītis. Būtībā pāris izveido savu uzvedības konstitūciju, ieskaitot uzskatus par to, kas ir un kas nav krāpšana, un tā eksistē paralēli citām konstitūcijām.

Sekss kaut kādā ziņā ir arī bioloģiska izpausme, bet dabā nav nekādas morāles – uzvar izdzīvot gribošākais un audzelīgākais. Taču sekss ir arī sociālo un ģimenes attiecību daļa, un tur gan ir morāle ar savu loģiku. Kaut kā ir jāuzņemas atbildība balansēt starp šīm galējībām un katram ir jāatrod savs stils – starp dzīvnieciski egoistisko un saregulēti altruistisko, – rezumē eksperts.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.