Kā audzēt ananasu, lai iegūtu nobriedinātu augli? 0

“Man mājās aug ananass, ko ieaudzēju no “cepurītes”. Tas ir gandrīz piecus gadus vecs, novembrī skaisti noziedēja, nu ir aizmeties auglis. Kā un cik bieži laistīt un mēslot, lai ananass saglabātu un nobriedinātu augli?
” DAINA Vecpiebalgā

Reklāma
Reklāma
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Lasīt citas ziņas

Visai bieži gadās, ka no eksotiskām tropu zemēm pie mums atceļo ananasu augļi ar gluži svaigām un zaļām lapu rozetēm. Tādas var nogriezt un apsakņot. Siltā istabā, gaišā vietā un mitrā kūdrā zem polietilēna plēves (paaugstināts gaisa mitrums ap lapām palīdz spraudenim izveidot saknes) tas var notikt pāris mēnešu laikā.

Apsakņotam un augšanu uzsākušam ananasam atvēl visgaišāko un saulaināko vietu telpā, kur ir vienmērīga +20…+22 ºC temperatūra. Laista regulāri, bet mēreni, mēslo ik nedēļu (vai divas reizes nedēļā), izmantojot kādu bromēliju dzimtas augiem paredzētu mēslojumu. Augsnei jābūt irdenai, trūdvielām bagātai, ar nedaudz skābu reakciju.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ananasi necieš sablīvētu augsni, lieku ūdens daudzumu saknēs, krasas gaisa temperatūras maiņas, ēnainu vietu, sasmakušu gaisu un vēsu (zemāku par +18 ºC) temperatūru.

Pēc diviem vai trim gadiem augs iepriecinās ar ziedu, pēc tam sāks attīstīties auglis. Telpās ananasa auglis gatavojas aptuveni 6 – 9 mēnešus. Tikko izveidojies, briestošs, vēl neienācies tas ir tumši zaļā krāsā. Kad sāk gatavoties, krāsa mainās uz zaļdzeltenu. Griežams un ēdams auglis ir kļuvis nedaudz mīksts, bet galvenais, izdala ananasam raksturīgo aromātu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.