Imigranti ar divriteņiem (!) šķērso Krievijas un Norvēģijas robežu Galējos Ziemeļos netālu no Kirkenesas pilsētas.
Imigranti ar divriteņiem (!) šķērso Krievijas un Norvēģijas robežu Galējos Ziemeļos netālu no Kirkenesas pilsētas.
Foto – AFP/LETA

Tas bija juceklis 3

Pērn uzbangoja lielākais bēgļu vilnis, vairāk nekā vienam miljonam cilvēku meklējot patvērumu Rietumeiropā, galvenokārt Vācijā, kā arī Skandināvijas labklājības valstīs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Lasīt citas ziņas

Līdz šim Norvēģija uzņēmusi 31 000 bēgļu, kas ierindo mūsu valsti vienā no pirmajām vietām patvēruma sniegšanā bēgļiem salīdzinājumā ar iedzīvotāju skaitu (5,2 miljoni). Notikumi attīstījās šādi: aprīlī Norvēģijā ieradās 582 patvēruma meklētāji, maijā – 1225. Bēgļu skaitam turpinot pieaugt vasaras mēnešos, septembrī viņu bija 4945, oktobrī – 8666, novembrī – 8163. Izveidojās Eiropas mēroga haoss, bēgļiem pāplūdinot Vāciju, Dāniju un Zviedriju. Norvēģijas imigrācijas dienests nebija gatavs šādam bēgļu pieplūdumam. Valsts un pašvaldības iestāžu ierēdņi strādāja dienu un nakti, tika piesaistīti palīgi no citām iestādēm, pieteicās brīvprātīgie. Bija liels pieprasījums pārtikai, apģērbiem, mitekļiem. Tas bija juceklis.

Vissliktākais bija tas, ka kļuva neiespējami pienācīgā un drošā veidā reģistrēt visus bēgļus. Valsts policija un Tieslietu ministrija ir atzinušas, ka valstī var būt apmetušies tūkstošiem cilvēku ar viltotu identitāti, no kuriem nezināms skaits, varbūt vairāki simti, varētu būt islāmistu kaujinieki, džihādisti un citi teroristi, kas tagad uzturas Norvēģijā un par kuriem varas iestādēm nav informācijas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.