Foto: FreePik

Kā pagatavot mērcīti populārajam Itālijas “Pasta Carbonara” ēdienam? 11

Klasiskie spageti “Carbonara” ir populārs Itālijas virtuves ēdiens. Taču “rozīnīte” ir mērce, kuras sastāvā ir saldais krējums, olu dzeltenums un sviests. Šī ir ļoti vienkārša recepte, kas izdosies katram – ātrs un nekļūdīgs veids, kā pagatavot izcilu “Carbonara” mērcīti!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas mērcei:

“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Saldais krējums – 400 ml
Olas dzeltenumi – 2 gab.
“Parmezāna” siers – 100 grami
Sviests – 30 grami
Sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Lai pagatavotu pastu “Carbonara” tev vajadzēs arī bekonu un spageti! Pirms tam uzliec vārīties spageti un pannā apcep bekonu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Atsevišķā traukā iejauc saldo krējumu, kur iemaisi divus olas dzeltenumus un uz smalkas rīves sarīvētu “Parmezāna” sieru, pievieno sāli un sviestu. Visu kārtīgi sajauc.

Pēc tam visu masu ielej pannā, kurā jau tiek cepts bekons. Taču pirms tam samazini karstumu pannā, jo mērce tiek gatavota uz lēnas uguns. Mērci maisot gatavo tik ilgi, kamēr sviests ir pilnībā izkusis, tāpat arī siers un mērces masā nav manāmas “bumbiņas”. Ņem vērā, ka gatava mērce kļūs biezāka.

Nokāš spageti un pārlej tos ar pagatavoto mērci. Uzber vēl mazliet sarīvēta “Parmezāna” siera. Ja vēlaties, var dekorēt ar zaļumiem!

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.