Foto-Matīss Markovskis

Kabaču braunijs ar šokolādes glazūru – garda kūka bez olām 0

Sastāvdaļas
• 2 krūzes sarīvētu kabaču (izmantoju 200 g kapučīno krūzi)
• 2 krūzes kviešu miltu
• 1,5 krūzes cukura
• puskrūze kakao
• puskrūze eļļas
• 2 tējkarotes vaniļas cukura
• 1,5 tējkarotes sodas
• tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Lasīt citas ziņas

Glazūrai
• ceturtdaļkrūze kakao
• puskrūze cukura
• tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana.
Gatavo braunija virsiņu, glazūru: kakao sajauc ar cukuru un vaniļas cukuru, pielej divas krūzes ūdens, iemaisa. Liek sildīt, karsē, kamēr masa savārās kā šokolāde, ir skāba krējuma konsistences.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kabaci ar mizu sarīvē (vislabāk to darīt uz siera rīves). Nekādā gadījumā nenolej sulu – tā vajadzīga kūkas mīklas labākai konsistencei. Gatavo mīklu: sajauc eļļu ar cukuru, pievieno kakao, sodu, vaniļas cukuru, sāli, iejauc kabača masu un miltus. Visu rūpīgi samaisa, izmīca. Iznāk drupena, pasausa mīkla. Nevajag uztraukties, ja mīkla šķiet pārāk birstoša, viss izdosies.

Mīklu ieber veidnē vai formā, kas izklāta ar cepampapīru, piespaida, izlīdzina. Liek cepties 180 grādos aptuveni 30 minūtes.
Kad kūka gatava, tai vēl karstai pārlej sagatavoto brūno glazūru. To izlīdzina, ļauj, lai iesūcas kūkā.

Kabacis šajā receptē aizvieto olu. Pēc sarīvēšanas necentieties nospiest sulu, citādi mīkla iznāks pārāk sausa.
Kakao glazūra ir biezāka, ja tai ilgi ļauj virst. Jo ilgāk karsē, jo biezāka kļūst.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.