Foto – Shutterstock

Ko ēd, to… 1

Kaķu normālai vielmaiņai svarīga ir barība. Veterinārārste uzsver, ka nav pieļaujams dzīvnieciņu barot ar to pašu sāļo un garšām bagāto pārtiku, ko ēd saimnieks. Cilvēkiem domātie konservi kaķim ir aizliegti! Neder arī pati lētākā barība, jo radīto problēmu novēršana var izmaksāt dārgi. Arguments, ka kaķim garšo, sevi neattaisno, jo šādai barībai ir pievienotas speciālas vielas, lai kaķis ēstu un ēstu, bet saimnieks pirktu un pirktu. Nepiemērotas barības dēļ kaķiem bieži ir caureja. Ieteicams izvēlēties profesionālo vai daļēji profesionālo barību, ko var iegādāties veterinārajās aptiekās vai veikalos. Veterinārārste secina, ka kaķu barības ziņā atbilstīga ir sakarība starp cenu un kvalitāti. Kaķim, protams, patiks arī kāds gaļas gabaliņš.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Lasīt citas ziņas

! Barību, ko bieži rāda televīzijas reklāmās, speciāliste savam kaķim nedotu.

Namiņi vajadzību kārtošanai

Lai smiltis neizkaisītos uz grīdas, der iegādāties kasti ar uzliekamiem bortiņiem. Tās ir dažāda lieluma un krāsainas (tas gan vairāk saimnieka, nevis kaķa patikšanai). Cenas, sākot no 5 eiro. Lai uzturētu tīrību mājās, vispiemērotākie ir tualetes namiņi. Tie maksā, sākot no 20 eiro, taču efekts ir izdevumu vērts. Ieejai ir durtiņas, kas aizveras, kaķim ieejot vai izejot. Atrodoties iekšpusē, dzīvnieks nevar izkārpīt smiltis uz grīdas. Jumtiņā ierīkoti speciāli ventilācijas filtri. Virsbūve ir ērti noņemama un kopjama. Pati kaste ik pa laikam jāizskalo ar dezinfekcijas līdzekli.

CITI ŠOBRĪD LASA

! Regulāri jāuzslauka arī grīda ap minča tualeti, jo smaka var tikt iznēsāta ar ķepiņām.

Podiņmācība

Daži savam kaķim iemācījuši lietot tualetes podu. Tas ir mulsinoši un diez vai higiēniski, jo kaķim ir daudz dažādu parazītu, kurus tas var palienēt saimniekam. Taču, ja atmet šos aizspriedumus, iemācīt var.

Šim nolūkam ASV ir izgudrots kāds sevišķi populārs komplekts. To var iegādāties arī Latvijā, piemēram, interneta veikalā www.zoo24.lv. Uzpariktes maksā aptuveni 28 eiro. Tirgotāji sola, ka kaķis jau mēneša laikā sēdēs uz viena poda ar saimnieku. Kā tas notiek, var noskatīties preces reklāmai pievienotā mācību filmā. Vienīgais, ko mincītim nevar iemācīt, – lietot tualetes papīru un noskalot ūdeni.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.