Foto: Aija Geida

Kaltētu tomātu smēriņš brokastu maizītēm 0

Apgrauzdēta maizīte, uz kuras uzziests tikko pagatavots grilētu dārzeņu smēriņš, ir ne vien aromātiska un garda, bet arī veselīga. Ideāla steidzīgiem rītiem un derēs arī negaidīti atnākušu viesu pacienāšanai.

Kokteilis
Tikai šīs četras zodiaka zīmes mirdzēs visu 2026. gadu: kas tās sagaida
FOTO. Bērnudārzs, par kuru runā visa Latvija – tik grezna Ziemassvētku pasaka, šķiet, citviet nav redzēta
Kokteilis
“Nevarēju iedomāties, ka ar savu dēlu drīkstēs dalīties tikai dzīvoklī!” Didrihsonei pēc eglītes bērnudārzā uzbrukusi bēdiņa
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 300 g miltainu tomātu
• 50 g saulē kaltētu tomātu
• 50 g vārītu turku zirņu
• 4 olīvas
• 3 ķiploka daiviņas
• 4 ēdamkarotes cukura
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• pustējkarote kaltēta rozmarīna
• 0,5–1 tējkarote sāls
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana.
Tomātus nomazgā un sagriež gabaliņos, liek cepešpannā ar augstām malām un cep 120 grā-dos aptuveni 40 minūtes, līdz tie izcepušies, bet nav apdeguši. Tā no tomātiem iztvaiko liekais mitrums, tie nav ūdeņaini. Pa to laiku saulē kaltētos tomātus sagriež mazos gabaliņos, ķiploka daiviņas un olīvas sīki sakapā. Kad tomāti gatavi, tos ieliek blenderī un samaļ līdz viendabīgai masai – jāiznāk biezai pastai. To izberž caur sietu, lai no masas atdalītu sēklas. Pēc tam visas sastāvdaļas sakuļ ar blenderi, lai tās sajaukušās, bet nav izveidojusies putra.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.