Kāmis 0

Kāmi mēdz saukt arī par “kabatas dzīvnieku” tā nelielo izmēru dēļ. Kāmis ir mīlīgs, pūkains un draudzīgs. Kā mājdzīvniekus tos sāka turēt no 1930.gada. Kāmju popularitāte ir ievērojami pieaugusi, jo par šiem dzīvniekiem viegli rūpēties. Plašāk pazīstamā šķirne ir Sīrijas kāmis (zeltainais kāmis), tas var izaugt līdz 17 centimetriem garš.

Reklāma
Reklāma

Dzīves ilgums: 2 vai 3 gadi

“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 499
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Saimnieki: var būt bērni no astoņu gadu vecuma un vecāki, kāmjiem nepatīk mazi bērni

Ēdināšana: zooveikalos nopērkamā speciālā barība, svaigi augļi un dārzeņi, siers, svaigs un nostādināts dzeramais ūdens

CITI ŠOBRĪD LASA

Mājoklis un aktivitātes: Kāmja būris ir jānodrošina ar labu būra apakšu; riteni, mājiņu un citām lietām. Papīra vai salvešu driskas veido labu guļvietu. Daudzi kāmji neiebilst dzīvot vieni. Ja būrī ir divi vienāda dzimuma pārstāvji, tie mēdz būt agresīvi.

Der zināt: Ja jūs nopērkat divus pretēja dzimuma kāmjus, varat drīz gaidīt bariņu kāmju mazuļu. Tas tāpēc, ka kāmja grūtniecība ilgst tikai aptuveni divas nedēļas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.