Foto – LETA

Tāpat mazo akcionāru paziņojumā bija skaidri norādīts – vēl tikai 13. martā notikusi tikšanās, kuras laikā no Valērija Maligina mantiniecēm un padomes saņemti apliecinājumi, ka “Olainfarm” vadībā un darbībā nekādas nekavējošas pārmaiņas nenotikšot vismaz līdz jūnija sākumā paredzētajai akcionāru sapulcei. “Mēs stingri ieteicam jums ievērot korporatīvās pārvaldības principus un atturēties no valdes nomaiņas vai jebkādu citu nozīmīgu lēmumu pieņemšanas, pirms tie ir pamatīgi izskaidroti un apspriesti lielāko akcionāru vidū, ieskaitot arī mūs,” dokumentā “Olainfarm” padomei norādīja mazie akcionāri. 15


Paziņojumā bija arī skaidri minētas sekas straujiem padomes lēmumiem: “Ja jūsu nespēja pildīt pienākumus novedīs pie kompānijas vērtības samazinājuma vai citiem tiešiem vai netiešiem zaudējumiem kompānijai vai akcionāriem, mēs nekavēsimies aizstāvēt mūsu intereses, tostarp arī apsverot iespēju sākt tiesiskas procedūras.”

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Pats S. Lapiņš detalizēti izklāstīt notikušo atturējās un sākotnēji pavēstīja, ka uzdoto jautājumu būtību īsti neizprotot. Taču pēc vairākiem precizējošiem jautājumiem piektdien viņš atzina, ka ar mazajiem akcionāriem uzturot regulāras attiecības un tiešām esot pirms padomes sēdes nodevis I. Godmanim “vienu dokumentu”. S. Lapiņš gan apgalvoja, ka noteikti neesot šā dokumenta sagatavotājs. Savukārt I. Godmanis nekādus komentārus sniegt nevēlējās.

Kā zināms, jukas ap vienu no diviem lielākajiem Latvijas farmācijas uzņēmumiem sākās, kad pagājušā gada 9. decembrī negaidīti nomira tā kontrolpaketes īpašnieks V. Maligins. Mantojuma dalīšana vēl ir tikai priekšā, bet par tā oficiālo aizgādni tika iecelta viena no trim V. Maligina meitām – Irina Maligina, kura uz mantojumu pretendē kopā ar abām pārējām meitām un uzņēmēja atraitni, bijušo aktrisi Elīnu Maliginu.

CITI ŠOBRĪD LASA

I. Maligina ir izsniegusi ģenerālpilnvaru diviem advokātiem – reizē ar kādreizējo “Liepājas metalurga” likvidatoru Haraldu Velmeru arī 1976. gadā dzimušajam advokātam Aldim Pauniņam, kurš ir tieši saistīts ar bijušo VDK darbinieku, tagadējo gāzes uzņēmēju Juri Savicki.

Savukārt G. Belēviča un J. Savicka kopējās biznesa intereses oficiāli tika noformētas šā gada februāra sākumā: trīs dienas pēc tam, kad I. Maligina tika nozīmēta par mantojuma aizgādni, tika reģistrēta akciju sabiedrība AS “SVC Group”, kas nodarbošoties ar zāļu aktīvo vielu ražošanu. Šajā uzņēmumā J. Savickim pieder 70%, bet G. Belēvičam – 15% akciju.

Par J. Savicka interesi saistībā ar “Olainfarm” tiek runāts jau kopš V. Maligina nāves. 2003. gadā J. Savickis jau bija iegādājies 26% “Olainfarm” akciju, bet 2009. gadā tās pārdeva bijušā hokejista Helmuta Baldera-Sildedža piederošajam uzņēmumam “HB19 Investments”. Tas akciju paketi savukārt 2011. gadā pārdeva atpakaļ V. Maliginam, kurš līdz ar to ieguva 71,79% uzņēmuma akciju.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.