Foto-Timurs Subhankulovs

Vai Jūrmala nevarētu būt izņēmuma gadījums? 60


Ja runā par Krivcovu, tad ir jautājums, kā viņa vispār varēja kļūt par deputāti? Vai par to nebija jārunā jau pirms vēlēšanām? Mediji deputāta kandidātus īpaši nevērtēja.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā” 159
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc japāņi “nenoresnē” 7
Lasīt citas ziņas

Kādas īsti ir jūsu attiecības ar Rihardu Eigimu, kurš ilgus gadus bija ZZS Saeimas deputāts, bet tagad Daugavpilī ievēlēts no cita saraksta.

Jā, viņš pirms vēlēšanām lūdza atļauju kandidēt no cita saraksta, un mēs viņam to atļāvām. Pašvaldību vēlēšanās ZZS Daugavpilī bija savs saraksts, kura līderis bija Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis. Diemžēl domē tas neiekļuva.

CITI ŠOBRĪD LASA

Turklāt Eigims savās pirmsvēlēšanu avīzēs diezgan rupji uzbruka ZZS kandidātiem. Vai tas ir korekti?

Varbūt kāds iedomājas, ka ZZS viss notiek stingri, bet mums ir viedokļu daudzveidība un arī deputātiem ir liela rīcības brīvība.

Tātad ietekmēt to, ko Eigims dara Daugavpilī, jūs šobrīd nevarat?

Jā, jo Daugavpils domē ZZS diemžēl nav pārstāvēta.

Vai ZZS palikšana “aiz svītras” Rīgā tomēr nav būtisks signāls? Turklāt jūs pats bijāt pirmais numurs, un sarakstā bija arī bijušais Valsts prezidents Andris Bērziņš. Agrāk varētu teikt, ka esat vairāk zemnieku partija un Rīgā nav jūsu elektorāts, bet valdošajai partijai tā nepieklājas.

Mēs uz pašvaldību vēlēšanām skatāmies citādi – ZZS ir uzvarējusi, jo tai ir vislielākā pārstāvniecība novados un pilsētās. Kopumā ZZS ieguvusi par 40 deputātiem vairāk nekā iepriekšējās vēlēšanās.

Jūs taču tikko apgalvojāt, ka politiska nozīme ir vienīgi vēlēšanām Rīgā, citur tikai notiekot saimniekošana. Tātad politiski jūs esat zaudējuši?

Es teicu, ka Rīgā cīņa starp partijām ir vairāk politiska, taču arī te vēlētājiem bieži ir svarīgāki citi jautājumi – sakārtoti māju pagalmi, soliņi parkos, bērnudārzi… Mums gan bija citi uzsvari. Kā ZZS saraksta līderis Rīgā pirmsvēlēšanu debatēs teicu, ka nevar domāt tikai par galvaspilsētu, ir jādomā par visu Latviju. Piemēram, mums bija programmas punkts, ka visiem Latvijas pensionāriem jāļauj galvaspilsētas sabiedriskajā transportā braukt bez maksas. Var saukt to par populismu, bet daudzās citās valstīs tā jau ir. Rīga nevar būt kaut kāda “brīvpilsēta”, kas atrauta no pārējās valsts. Domāju, ka tā ir valstiska pieeja, kas piedien varas partijai. Taču, kā jau teicu, – kopumā Latvijā mēs šīs vēlēšanas uzvarējām.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.