Foto: Freepik

Kāpēc, ēdot ananasu, ir kņudinoša, tirpstoša sajūta mute? 1

Ananasi ir ļoti gardi augļi, tomēr tiem ir kāda īpašība, kas daudzus mulsina. To sula ir visai spēcīga – kož mutē un lūpās. Vēl citiem, baudot svešzemju augli mutē rodas pat tāda kā dīvaina tirpšanas sajūta, kņudināšana. Taču nav pamata raizēm – tā nav alerģija no ananasiem.

Reklāma
Reklāma

Spēcīgais ferments

“Šodien pārstāja pukstēt viņa sirds…” Mūžībā aizgājis Mārtiņš Lauva
“Paldies jums visiem par atbalstu, bet…” Nogalināto suņu saimnieks nāk klajā ar paziņojumu
Viedoklis
Armands Puče komentē izskanējušos pārmetumus: “Es neesmu Ozoliņa vergs”
Lasīt citas ziņas

Kņudinoša un dedzinoša sajūta mutē, ēdot ananasu, var būt kaitinoša un pat biedējoša, taču tā tas notiek, jo ananāsi vienkārši ir ļoti bagāti ar bromelaīnu – fermentu, kas šķeļ olbaltumvielas. Iekožoties ananasā, bromelaīns sāk darboties visā savā burvībā. Cilvēka mute ir pilna ar olbaltumvielām, tieši tāpēc rodas tirpšanas un niezošā sajūta – notiek intensīva olbaltumvielu sadalīšanās.

Par laimi, tas neatstāj neatgriežamas sekas jūsu mutē. Vēl jo vairāk – konkrētais ferments patiesībā ir pat veselīgs. Tas ir labs gremošanai un dabisks pretiekaisuma līdzeklis. Tāpēc esiet bez raizēm, un mutes tirpšanu uzskatiet par daļu no ananasa baudīšanas procesa.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.