Foto – Shutterstock

Zaudējiet pusaudzim strīdā 0

Iespējams, strīdus ar savu spuraino atvasi jau esat sākuši uztvert kā pilna mēroga karu? Protams, karā nepieciešama tikai uzvara, taču šis nav karš. Un neglaimojiet sev, ja izdodas uzspiest savu gribu: ja tas vienmēr notiek ar nežēlīgiem strīdiem, nekādas lielās autoritātes pusaudža acīs jums tik un tā nav.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Veselam
Izrādās, ka kanēlis patiesībā nemaz netop no kanēļkoka. 4 ēdienu viltojumi jeb produkti, kas nemaz nav tie, par ko tos uzskatām
Lasīt citas ziņas

Atcerieties, ka tieši jūs, būdams pieaugušais, izlemjat, tieši kā noritēs jūsu strīds: jūs varat uz viņu sakliegt, viņš kliegs pretī, sekos durvju ciršana, asaras un baldriāns vai cigaretes, bet jūs varat arī piekrist uzklausīt viņa argumentus. Atļaujiet, lai vismaz reizēm viņa argumenti jūs pārliecina, un paskaidrojiet, kas tieši jums licis mainīt viedokli.

Jāpiekrīt, tas nav viegls uzdevums, taču ļoti nepieciešams, jo tieši šādos strīdos pusaudzim ir cerība apgūt veselīgu diskusiju prasmi visam turpmākajam mūžam. Pētījumi rāda, ka pieaugušie, kuri pusaudžu gados pareizi strīdējušies ar vecākiem, ir daudz veiksmīgāki, jo labāk pacieš konfliktus, retāk šķiras un nezaudē galvu krīzes situācijās.

Sagatavots pēc gazeta.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.