Foto – Shutterstock

Kā (vismaz reizēm) nestrīdēties ar pusaudzi 0

Stingri ņemot, no strīdiem – vismaz daļas – iespējams arī izvairīties. Tiesa, tad nākas sev pašam atzīties, ka bērns vairs nepavisam nav bērns, un ka viņš nepavisam nav gatavs bez iebildumiem jūs klausīt (starp citu, ja pusaudzis vienmēr un visā klausa vecākus, tad gan ir iemesls satraukumam).

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
VIDEO. “Gudrīši!” Aivars Lembergs ar vienkāršu piemēru nodemonstrē, kā sankcijas ietekmējušas Krieviju
“AstraZeneca” paziņo, ka tā ir sākusi savas Covid-19 vakcīnas izņemšanu no apgrozības visā pasaulē
Lasīt citas ziņas

Dīvaini, bet pētījumi apliecina: jo paklausīgāks bērns bijis mazotnē, jo grūtāk ar viņu tikt galā pusaudža gados, jo jūs turpināt uzskatīt, ka ar viņu vajag “tikt galā”. Pusaudzis ir cilvēks, kuram par visu ir savs viedoklis, un, ja gribat izvairīties no strīdiem, vispirms apdomājiet: vai tiešām vienmēr ir tik svarīgi, lai viņš rīkotos tā, kā pareizi šķiet jums? Iemācieties nodalīt svarīgo no nesvarīgā: protams, vecākiem ir tiesības bērniem aizliegt noteiktas lietas, taču, jo retāk šīs tiesības izmantosiet, jo nopietnāk tās uztvers.

Pusaudža gados cilvēks pirmo reizi mācās saprast, ka cilvēkiem var būt dažādi viedokļi, tādēļ ļoti svarīgi pamatot, kādēļ tieši jūs vēlaties, lai viņš kaut ko darītu vai nedarītu, nevis vienkārši uzstāt, ka “būs tā, kā gribu es, jo es tā teicu”.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.