Ēriks Kalnmeiers
Ēriks Kalnmeiers
Foto: Dainis Bušmanis

Vairākkārt ar KNAB vadītāju Straumes kungu esmu runājis, ka jāvērtē tā daļa sarunām, kas ir palikusi neizmeklēta, un, ja būs pamats, tad jārosina kriminālprocesi. Mans redzējums ir tāds, ka sarunu apjoms bijis tik liels, ka KNAB pilnā apjomā to neviens nav noklausījies. Iespējams, ka atklāsies nozieguma slēpšana, ja būtiskām sarunām nebūs bijis noņemts slepenības statuss. 27

Jāvaicā, cik gadījumos KNAB amatpersonas ir vērsušās ar iesniegumiem pie ģenerālprokurora, ka uzraugošie prokurori nepilda savus pienākumus, cik gadījumos rakstījuši sūdzības par ģenerālprokurora rīcību kaut vai Saeimas Nacionālās drošības komisijai vai Aizsardzības, korupcijas novēršanas un iekšlietu komisijai, Nacionālajai drošības padomei, Augstākās tiesas priekšsēdētājam? Personīgi es neesmu saņēmis nevienu iesniegumu.”

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 28
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

“LA” arī jautāja – vai tagad ir kaut kas mainījies tajā politiskajā virtuvē, par kuru mēs uzzinām no publicētajām sarunām. Ē. Kalnmeiers: “Jāatzīst, ka politiskais tirgus vienmēr ir bijis un būs, bet katrā ziņā tas vairs nav tik nekaunīgs un brutāls. Arī publiskotās sarunas atstās savu iespaidu, un politiķi vēl vairāk piebremzēs šo politisko tirgu.”

Jūs iepriekš esat sacījis, ka esot noskaidrota persona, kura noplūdināja operatīvo informāciju par oligarhu sarunu noklausīšanos. Pēc neoficiālas informācijas, tā ir bijušā Saeimas deputāta Dzintara Jaundžeikara māsīca, kura strādāja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā. Vai viņa ir sodīta?

CITI ŠOBRĪD LASA

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers: Radu rakstus es nepārzinu, bet viņa bija KNAB darbiniece, kurai, pildot amata pienākumus, bija piekļuve operatīvajai informācijai, un viņa informēja, ka tiek noklausītas sarunas viesnīcā “Rīdzene”. Šo personu sauca pie kriminālatbildības, un viņa tika sodīta ar naudas sodu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.