Foto – Timurs Subhankulovs

Kādas pārdomas par Latvijas attīstību jums ir valsts simtgades sakarā? 9

Es vēlētos, lai Saeimas vēlēšanās latvieši turas kopā un lai mums ir spēcīgas partijas, kas domā, kā uzlabot cilvēku dzīvi. Ļoti svarīgi, lai visi latvieši balsotu – arī tie, kuri pašreiz dzīvo Anglijā, Īrijā un citur. Katras Saeimas vēlēšanas ir ļoti svarīgas, bet šīs jo īpaši, lai nenotiktu negaidīti pavērsieni. Citi vēlētāji ir vienoti, bet latvieši – ne.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
Veselam
Izrādās, ka kanēlis patiesībā nemaz netop no kanēļkoka. 4 ēdienu viltojumi jeb produkti, kas nemaz nav tie, par ko tos uzskatām
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Lasīt citas ziņas

Vēlētājs bieži cer uz jaunu brīnumu un ideālistiem politikā.

Ja ideālists iet politikā, viņam klājas ļoti grūti. Ir politikas virtuve, kur grozās dažādu grupu simtiem miljonu vērtas ekonomiskās intereses.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tomēr, vērtējot Latvijas attīstību, jāteic, ka, lielos vilcienos raugoties, tagad Latvijā ir labāk, nekā bija pirms gadiem divdesmit.

Jaunā, izglītotā paaudze un cilvēki spēka gados jums piekritīs, savukārt daļa pensionāru teiks, ka grūti savilkt galus.

Lai uzturētu seniorus, ir vajadzīgi jaunie, kas strādā. Ja nedzimst pietiekami daudz bērnu, nākotnē trūks darbaspēka, kas maksā nodokļus. Demogrāfijas problēmas nevar atrisināt ātri, tur vajadzīgi gadu desmiti, bet ir skaidrs, ka jāsāk tūlīt!

Manuprāt, daudzbērnu ģimenēm būtu jāsaņem stipri lielāks atbalsts nekā pašreiz. Ja ir trīs bērni, tad 300 eiro mēnesī, ja četri, pieci bērni, tad 450, 550 mēnesī. Politiķi teiks, ka nav naudas. Bet cik tiek nozagts ar OIK un no ostām katru gadu? Nauda ir.

Latvijai ir jāatbalsta lauksaimnieki, un jau kopš neatkarības atgūšanas sākuma to vajadzēja darīt vairāk. Latvija vēsturiski ir bijusi lauksaimniecības zeme, nevis kāds finanšu centrs. Jācīnās par subsīdijām, lai tās ir tikpat lielas kā citām Eiropas valstīm. Protams, tas nav viegli, bet ir jāmēģina un jādara. Labi, ka pēdējos gados ir “Altum”, kas atbalsta zemniekus, un ka ir Zemes fonds.

Lauksaimnieki ir saistīti ar zemi un latviešu kultūru, viņi strādā ilgtermiņā, šie cilvēki Latvijai ir zelta vērti. Bēdīgi, ka tieši no strādājošiem izsūc to naudu, lai segtu tādas lietas kā “Parex” bankas avārija, OIK un citu koordinētu zagšanu.

Reklāma
Reklāma

Jūs esat gan ASV, gan Latvijas pilsonis – tātad abu valstu patriots?

Jā, esmu arī Amerikas patriots. Latvijai vajag ASV atbalstu, un paldies par to ASV valdībai – gan demokrātiem, gan republikāņiem, paldies NATO un Kanādas karavīriem, ka viņi ir šeit. Ja nebūtu, mums varbūt draudētu Ukrainas liktenis.

NATO klātbūtne labvēlīgi ietekmē arī biznesa vidi. Uzņēmēji redz – te ir NATO, tātad drošība, un var šeit investēt savu naudu. Ja nebūs drošības un stabilitātes, skaidrs, kā arī nebūs, kas iegulda Latvijā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.