Kopā guļot, ilgāka zīdīšana, mazāk krūts vēža 4

Japānā kopīga gulēšana un zīdīšana ir pieņemta kā kultūras norma un – viņiem ir zemākais zīdaiņu pēkšņās nāves rādītājs pasaulē! Kopīgā gulēšanā vecāku gultā zīdainis saņem divas reizes vairāk ēdiena un būtiski vienkāršo zīdīšanu, kas savukārt palīdz mammai un bērnam vairāk un labāk izgulēties. Savukārt biežāka zīdīšana un, attiecīgi, pieeja pienā esošajām antivielām mazina zīdaiņu saslimstību.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna 199
Lasīt citas ziņas

Tā kā zīdīšana gultā ir mātei ērtāka un vienkāršāka, šāda prakse paildzina dzīves periodu, kad bērns tiek zīdīts. Kas, saskaņā ar doktores Helēnas Bollas pētījumiem, samazina sievietēm saslimstību ar krūts vēzi. Ieteikt sievietēm nekad negulēt kopā ar bērnu ir tas pats kā ieteikt cilvēkiem neuzņemt taukus un ogļhidrātus, jo, tos uzņemot pārā daudz, var tikt pie liekā svara vai nomirt no infarkta, diabēta vai vēža.

Kas attiecas uz gulēšanu vecāku gultā, jāzina, ka statistiski valstīs, kur procentuāli vairāk ir ģimeņu, kurās bērns guļ kopā ar vecākiem, ir zemāks zīdaiņu nāves procents, tostarp zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma dēļ. Izskatās, ka svarīgi ir visi faktori: kas guļ ar bērnu, kādos apstākļos, kā organizēta guļvieta, kādas ir attiecības starp vecākiem.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.