Karaliskais ziedkāposts
Karaliskais ziedkāposts
Foto – Aija Geida

Karaliskais ziedkāposts ar grieķu jogurtu 0

Sastāvdaļas
• liels ziedkāposts
• 300 g grieķu jogurta
• laims
• ēdamkarote ķiploku pulvera
• tējkarote sāls
• ⅔ tējkarotes maltu melno piparu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šodien trīs zodiaka zīmēm gaidāma liela veiksme – viena no tām ir Svari!
Pagājušajā naktī pie slimnīcas durvīm pusnaktī atstāj džemperī ievīstītu jaundzimušo: mediķi ko tādu 30 gadu laikā piedzīvo pirmo reizi 10
No 1.septembra uz Latvijas robežām jauna kārtība: lūk, kas tev jāzina
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ziedkāpostu nomazgā un noņem lapas. Laimam norīvē miziņu un izspiež sulu. Lielā bļodā jogurtu sajauc kopā ar ķiploku pulveri, sāli, melnajiem pipariem, laima miziņu un sulu. Ziedkāpostu iemērc gatavajā mērcē, lai tā pilnībā pārklātu dārzeni. Pēc tam ziedkāpostu cep līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī, kamēr tas kļūst zeltaini brūns (aptuveni 30–35 minūtes). Izskatās iespaidīgi, garšo kā grilēts ziedkāposts. Laba ideja vasaras dārza svētkiem! Neprasa daudz darba, vienlaikus var cept pat vairākus ziedkāpostus. Ja gribas pikantāku garšu, mērcei var pievienot Kajennas vai čili piparus. Labi garšo kopā ar rīsiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.