Foto-Aija Geida

Karaliskās bumbas
 0

Iekšējai kārtai: 600 ml piena, 400 ml saldā krējuma, 60 g brūnā cukura, 1 – 2 tējkarotes sviesta, 1 ēdamkarote vaniļas cukura.

Reklāma
Reklāma

Ārējai kārtai:

• 300 g svaigā siera,

• 50 g pūdercukura,

Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

• 50 – 70 g viegli apgrauzdētu un samaltu mandeļu.

Kā gatavot?

Vispirms pagatavo iekšējo kārtu, pienu sajaucot ar saldo krējumu un vārot uz mazas uguns, līdz iegūst biezu masu. Tad pievieno sviestu un cukuru un vāra, līdz masa atlec no pannas malām. Beigās pieliek vaniļas cukuru. Ja nu tomēr masa neiznāk viendabīga un sviests it kā atdalās (reizēm tā gadās piena kvalitātes dēļ), beigās var pievienot nedaudz piena pulvera.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ārējās kārtas pagatavošanai svaigo sieru bez piedevām mīca ar rokām, līdz iegūst viendabīgu masu, pieliek pūdercukuru un vaniļas cukuru. Mandeles apgrauzdē un sakapā rupjos gabaliņos.

Pēc tam veido karaliskās bumbas, no piena savārītās masas pagatavojot mazas bumbiņas, apkārt liekot balto siera masu un apviļājot apgrauzdētajās mandelēs. Tiešām izcila, karaliska garša! Vidus ir salds un aromātisks, apkārt viegls svaigais siers un apgrauzdētās mandeles.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.