Foto: Shutterstock

7 izcilas receptes ar zemenēm: ne tikai saldie ēdieni! 4

Avots: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Kā un kur tu satiksi savu īsto vīrieti: to tev pateiks tavs dzimšanas mēnesis
“Katru reizi jauns stulbuma dibens sasniegts!” Soctīkli šokēti par Šlesera komentāru pie “Staro Rīga” objekta, ko radījuši bērni
Valsts svētku un Ziemassvētku galda gardumiņš – nēģīši! To cena šobrīd liek noreibt uz līdzenas vietas
Lasīt citas ziņas

Uztura speciālisti uzskata, ka cilvēkam katru gadu būtu jāapēd četri pieci kilogrami zemeņu, lai organisms saņemtu īpašu vitamīnu un mikroelementu kokteili visam gadam. Šīs ogas ir tik kārdinošas, ka spējam tās apēst daudz vairāk par noteikto daudzumu, zemenes baudot gan svaigas, gan saldos un sāļos ēdienos.

Salāti ar zemenēm un ceptu vistu

Foto: Vezzani Photography/SHUTTERSTOCK

• 1 vistas krūtiņa

• 2 saujas spinātu

• 3 Trikātas sniega bumbas

• 4–6 zemenes

• 1 laims

• puse sarkanā sīpola

• 2 tējkarotes medus

• 1 tējkarote balzametiķa

• 1 ēdamkarote magoņu sēklu

• 1 ēdamkarote olīveļļas

• sāls, pipari

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavo marinādi vistai: samaisa 1 tējkaroti medus ar puslaima sulu un balzametiķi. Ieliek vistu marinādē un atstāj vismaz uz pusstundu. Sagriež zemenes un sīpolu. Pagatavo salātu mērci: puslaima sulu sajauc ar 1 tējkaroti medus, 1 ēdamkaroti olīveļļas un magoņu sēklām. Izcep iemarinēto vistas krūtiņu. Atdzesē un sagriež šķēlēs.

Traukā kārto spinātus, zemenes un sīpolus, pārlej salātu mērcīti. Tad liek Trikātas sniega bumbas un ceptās vistas šķēlītes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.