Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto: Africa Studio/SHUTTERSTOCK

Karsējot kļūst par indi?! Šis un 9 citi mīti par medu 7

Medus ir salds, viskozs šķidrums, ko ražo bites no ziedu nektāra vai citiem cukurotiem augu izdalījumiem. Bites medu izveido, savācot nektāru, ko pēc tam apstrādā savos gremošanas orgānos, sajaucot ar enzīmiem, un pēc tam noglabā šūnās, kur tas bieži vien iztvaiko, kļūstot koncentrētāks un ilgstoši uzglabājams.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Krievijā masveidā atceļ tradicionālās 9. maija parādes. Kas pēkšņi noticis?
Lasīt citas ziņas

Medus tiek izmantots galvenokārt kā saldinātājs, bet arī kulinārijā (piemēram, maizes cepšanā, desertos), medicīnā (dabisks antibakteriāls līdzeklis), kosmetoloģijā un pat kā fermentācijas sastāvdaļa (piemēram, hidromelis).

Lūk, šeit 9 mīti par medu!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.