Publicitātes foto

Karstie rabarberi sviesta mīklā 0

Vasara tā vien mudina uzturēties ārpus telpām, ikdienas rutīnas un pavadīt vairāk laika ar tuviem cilvēkiem – draugiem un ģimenes locekļiem. Dodoties ciemos vai gaidot viesus, vienmēr noderēs gardu un viegli pagatavojamu vasarīgu desertu receptes, ar kurām palutināt savus mīļos. “Rimi”  gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sezonai aktuālu desertu receptes, kuras iepriecinās ikvienu vasaras garšas baudītāju.

Reklāma
Reklāma
Vēl viens trieciens Īlonam Maskam: Tramps piešķir 10 miljardus viņa sliktākajam murgam
3 dejas = 600 eiro? Vecāki soctīklos diskutē par neprātīgām izmaksām Skolēnu Dziesmu un deju svētkos 151
Gliemeži nāvīgi baidās no šī auga – ar to dārzam vajadzētu būt drošam 47
Lasīt citas ziņas

Pagatavošanas laiks: 25 minūtes
Porciju skaits: 4 cilvēkiem

Nepieciešams

Kārtainā sviesta mīkla – 400 g
Rabarberi – 3 līdz 4 gab.
Brūnais cukurs – 3 līdz 4 ēdamk.
Malts kanēlis – 2 ēdamk.
Ola – 1 gab.

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Katru kārtainās mīklas loksni sagriez 2-3daļās.
Iesmērē katru loksni ar sakultu olu, pārkaisi ar kanēli un brūno cukuru.
Nomizo rabarberus, sagriez tikpat garās strēmelēs kā kārtainās mīklas loksnes.
Katru rabarbera šķēlīti ierullē kārtainajā mīklā.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220° C un liec cept rabarberu rullīšus. Cep 12 līdz 15 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Šefpavāra ieteikums!
Cukura vietā vari izmantot arī medu. Tāpat vari izmērcēt rabarberus iepriekš sagatavotā sīrupā. Neparastas krāsas rabarberus izdosies iegūt, ja izmērcēsi tos zaļā vai sarkanā sīrupā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.