Sātīga kārtainā sāļā kūka 0

Sātīgās kārtainās kūkas pagatavošanai nepieciešami divi 500 g iepakojumi kārtainās bezrauga mīklas. To plāni izrullē. Šim gabalam būtu jāsanāk tik lielam, lai aizņemtu visu cepamo plāti.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas 139
Lasīt citas ziņas

Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Šādi pa vienai izcep visas četras mīklas plāksnes. Atdzesē un ķeras pie pildīšanas. Kūkai pirmajā kārtā liek šķēlītēs sagrieztus, saceptus šampinjonus, sajauktus ar majonēzi un pāri pārkaisa lociņus.

Otrā kārtā – sarīvētas krabju nūjiņas un sarīvēts siers, sajaukts ar majonēzi un pārkaisītiem lociņiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Trešajā kārtā – sasmalcināta kūpinātā vistiņa, arī sajaukta ar majonēzi un lociņiem. Visu noslēdz ar ceturto plāksni, to viegli piepresējot. Tad blenderī sakuļ kausēto sieru ar majonēzi. Ar iegūto krēmu noziež kūkai maliņas un virsu. Visu pārklāj ar pārtikas plēvīti tā, lai netiek klāt gaiss, un liek ledusskapī vismaz uz 12 stundām. Pēc tam virsū veido garnējumu, piemēram, uzrīvē kārtiņu svaigu gurķu, virs tiem – rīvētas vārītas olas.

Šīs garšīgās kūkas recepti aizņēmos no saimnieces Inas Frīdbergas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.