Kārtainās mīklas kūka ar mocarellas sieru
 0

Sastāvdaļas. Saldēta kārtainā bezrauga mīkla plāksnēs, kūpināts šķiņķis, mocarellas siers, tomāts, ola, Parmezānas siers. Mērcei: svaigs baziliks, olīveļļa, ķiploki, citrons, ciedru rieksti, sāls, pipari.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Kārtainās mīklas plāksni dala uz pusēm, nedaudz izveltnē, nogriež 1,5 cm platas maliņas. Pamatni apsmērē ar sakultu olas dzeltenumu, virsū, veidojot groziņu, liek nogrieztās maliņas, tās arī apsmērē ar olu. Mīklu sadursta ar dakšiņu. Pamatni 5 – 7 min cep 200 grādu karstumā. Pilda ar sagrieztu kūpinātu šķiņķi, tomātiem, mocarellas siera ripiņām. Karsē cepeškrāsnī, līdz siers sāk kust. Pārlej ar bazilika pesto, pārkaisa ar Parmezānas sieru. Pesto gatavo, sablenderējot baziliku, tam pievieno olīveļļu, ķiplokus, pēc garšas citrona sulu, sāli, piparus, cukuru. Beigās pieber ciedru riekstus. Samaisa.

Krodziņa “Baziliks” recepte.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.